maandag, februari 26, 2024
HomeZaterdagDerde klasseTom Dijkhuizen (Lugdunum) biedt excuses aan

Tom Dijkhuizen (Lugdunum) biedt excuses aan

-

Derde klasse A (zaterdag)- Lugdunum voetbalde niet groots, maar nam toch een 0-2 voorsprong op bezoek bij staartploeg Zevenhoven. Na de pauze kwam de thuisploeg echter terug tot 2-2 en er mag worden gesteld dat het niet erg vlot bij de Leidenaren. Tom Dijkhuizen draaide niet om de hete brij heen en maakt zich lichtelijk zorgen.

,,In eerste instantie wil ik mijn excuses aanbieden voor de kijkers naar deze wedstrijd. Het was van twee kanten niet om aan te zien en een duel om snel te vergeten. Wanneer je dan slecht speelt en wint, valt de schade nog mee maar nu vergooiden we dus ook nog een voorsprong. We staan er nog altijd niet goed voor en er zal veel moeten veranderen om het tij te laten keren. Ik gebruik het woord ‘zorgwekkend’ en dat meen ik aan alle kanten. We moeten na de winterstop snel wakker worden.”

Lugdunum kwam dus nog wel aan een 0-2 voorsprong. Dijkhuizen stond met Ozan Isitir in een tweemansvoorhoede en dat ging op zich aardig. ,,Ik ben verdediger, maar we hebben een surplus aan verdedigers. De trainer besloot een defensieve speler op het middenveld te zetten en vanwege krapte in aanvallers werd ik voorin geposteerd. Natuurlijk even wennen, maar Ozan en ik konden elkaar af en toe best vinden. We maakten ook allebei een doelpunt ondanks dat we als ploeg allesbehalve goed speelde.”

In de tweede helft verbleekten de kikkers verder. ,,We kwamen erg beroerd de kleedkamer uit. In de rust werd er een beetje lacherig gedaan over de omstandigheden en het povere niveau van het spel. We kwamen vervolgens bijna bibberend op het veld terug en kregen al snel de 1-2 om de oren. Het spel werd er vervolgens bepaald niet beter op of moet ik zeggen nog slechter. De 2-2 viel uit een situatie waarin onze keeper een hoge bal weg bokste tegen het hoofd van een medespeler. Kolderiek voor een neutrale kijker maar voor ons uitermate vervelend. We stonden in diverse situaties op vier tot vijf meter te dekken en dan vraag je om ellende. Daarna was het vrouwen, kinderen en dieren eerst. We kregen nog een mogelijkheid, maar Zakaria Bardaa werd net op tijd ingesloten door een verdediger. Het bleef dus bij 2-2 en dat voelt als een nederlaag.”

Dijkhuizen, die altijd voorop gaat in de strijd, baalt van de middag en het resultaat, maar trekt het probleem breder. ,,De mentaliteit van een deel is niet goed. We zijn dit seizoen gestart met twintig man en nu hebben we nog twee reservedoelmannen op de bank zitten. Het zit niet mee met blessures en afwezigen (Renaldo van den Berg, Jayden Bergwijn en Koos de Haas worden genoemd), maar we moeten vooral naar onszelf kijken. Net als in andere jaren is het weer hetzelfde liedje met de trainingsopkomst en de geleverde arbeid. Ik ben daar best zuur over, want een man of tien loopt zich wel de blubber. Als we die mentaliteitskwestie niet ombuigen, wordt het nog een hele uitdaging in deze klasse. Ik blijf positief over de afloop, want ik moet er niet aan denken af te zakken naar de vierde klasse. Dat zou een klein drama zijn.”

Foto van Lugdunum (met een tikfoutje)

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read