maandag, februari 26, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing derde klasse A (speeldag 5), zaterdag 28 oktober

Voorbeschouwing derde klasse A (speeldag 5), zaterdag 28 oktober

-

SV Aarlanderveen – BSC’68

Aarlanderveen begon het seizoen moeizaam (de eerste drie gespeelde wedstrijden leverden slechts één punt op), maar in de laatst gespeelde competitiewedstrijd tegen DoCoS had de formatie van Sander van Dijk het weer ouderwets op haar heupen. De Leidenaren hadden niet veel in te brengen tegen de thuisploeg, die uiteindelijk met een royale 4-1 overwinning van het veld stapte. Om weer aan te haken bij de bovenste ploegen is voor Aarlanderveen een volgende driepunter benodigd en dat zal ten koste moeten gaan van het bezoekende BSC’68. Dat de Benthuizense ploeg, vorig jaar uitkomend in de vierde klasse, het tot nu toe aardig doet op het hogere niveau mag gerust een understatement worden genoemd, want de promovendus is de huidige koploper van de derde klasse A. Afgelopen zaterdag speelde Aarlanderveen overigens in de eerste ronde van de districtsbeker tegen eersteklasser RKDEO. De Trots van de Polder won verrassend met 4-3 en plaatste zich derhalve voor de volgende ronde van de regionale districtsbeker.

Zwammerdam – Zevenhoven

Waar BSC’68 het dus uitstekend doet als nieuwkomer in de derde klasse, geldt voor een andere promovendus, Zevenhoven, precies het omgekeerde. De rood-gelen verzamelden uit de eerste vier gespeelde wedstrijden nog geen enkel punt. Komende zaterdag hervat Zevenhoven de jacht op het eerste competitieresultaat bij Zwammerdam. De groenhemden, na enkele jaren afwezigheid weer terug in de derde klasse, speelden vorige week zaterdag een prima partij bij Koudekerk en leken op weg naar hun eerste competitiezege, maar een eigen doelpunt in blessuretijd gooide roet in het Zwammerdamse eten (3-3). Zwammerdam en Zevenhoven speelden in het (corona)seizoen 2021/2022,voor het laatst tegen elkaar, Zevenhoven was toen met 1-0 te sterk.

ASC – ESTO

ASC pakte vorige week in de slotfase bij buurman Lugdunum toch nog een punt en blijft dus deze competitie nog ongeslagen. De rood-zwarten staan na vier speelronden op plek vijf met acht punten en lijken deze competitie, waarin de bovenste teams erg aan elkaar gewaagd zijn, een rol van betekenis te kunnen gaan spelen. De spelers die van de opgeheven zaterdagtak van VVSB zijn overgekomen, zijn directe aanwinsten gebleken en ook het vertoonde spel zorgt voor vrolijke gezichten op sportpark Overveer. In de thuiswedstrijd tegen ESTO hoopt de formatie van Stefan Kraaijvanger de goede competitiestart een vervolg te kunnen geven. De Bodegravers degradeerden vorig seizoen, net als ASC, uit de tweede klasse en verzamelden tot nu toe één punt minder dan de Good Old. Vorig seizoen eindigde het treffen tussen beide clubs in een 1-0 overwinning voor ASC. ASC kwam overigens afgelopen zaterdag in actie in de eerste ronde voor de districtsbeker. De uitbeurt bij Rhoon, uitkomend in de derde klasse D, werd met 5-1 verloren, waardoor voor ASC het bekeravontuur ten einde kwam.

TAVV – Lugdunum

TAVV kende een uitstekende start van het seizoen. Uit de eerste drie wedstrijden werden negen punten gehaald, maar in competitieronde vier liep de formatie van Ludo Pistorius toch de eerste averij op (2-1 verlies bij Soccer Boys). Komende tegenstander Lugdunum kende een minder florissante seizoenopening (twee gespeeld, nul punten), maar de Leidenaren herstelden zich daarna prima. Beide teams kwamen afgelopen zaterdag niet in actie, zowel TAVV als Lugdunum werden in de groepsfase van de districtsbeker geëlimineerd, en konden zich derhalve in alle rust voorbereiden op hun komende competitieontmoeting. TAVV, dat vorig seizoen degradeerde uit de tweede klasse, en Lugdunum troffen elkaar in het seizoen 2021/2022 voor de laatste keer in competitieverband, toen was thuisploeg met 5-0 te sterk voor de Leidenaren.

Overige wedstrijden in deze klasse: DoCoS – Koudekerk (zie Krakerrr van de Week), RKDES – Soccer Boys, RVC’33 – Altior.

 

Must Read