HomeLSVV'70Interviews LSVV'70LSVV’70 ontevreden na onnodig verlies tegen Teylingen

LSVV’70 ontevreden na onnodig verlies tegen Teylingen

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Op eigen bodem speelde LSVV’70 afgelopen zaterdag tegen Teylingen uit Sassenheim. De ploegen stonden voorafgaand aan de wedstrijd in de middenmoot met een gelijk aantal punten. De winnaar van deze wedstrijd kon wellicht weer naar boven gaan kijken en wegkomen van de zo gevreesde nacompetitieplekken. Teylingen ging met de winst aan de haal en klimt hierdoor naar de vijfde positie op de ranglijst. Het werd 1-3, een uitslag waar LSVV’70 middenvelder Martijn Theunissen ontevreden over was.

De rechtshalf over het verloop van de wedstrijd: ,,We speelden een goede eerste helft. In ieder geval maakten we het onze tegenstander flink moeilijk en kregen we ook best wel een aantal kansjes om de score te openen. Eigenlijk tegen de verhoudingen in, kwam Teylingen op voorsprong. Hierdoor raakten we niet van slag en dat resulteerde kort voor rust in een doelpunt. Uit een vrije trap van Gerben Groenendijk kon ikzelf de bal over de keeper heen tikken. Direct hierop kregen we nog zeker een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen. Met een gelijke stand gingen we de rust in. Eigenlijk het gehele team had de stellige overtuiging dat er meer in zat.”

De doelpuntmaker, die overigens pas in januari van dit jaar bij LSVV’70 ging voetballen, vervolgt: ,,In de tweede helft werd sterkhouder Jos van Beuningen ingebracht bij ons. Hij kan natuurlijk goed een balletje vasthouden voorin en wij wilden daarmee iets forceren. We speelden op de aanval, dus dan loop je het risico dat je een doelpunt tegen krijgt. Helaas voor ons gebeurde dat ook, eigenlijk door een fout aan onze kant. Hierna lukte het ons simpelweg niet om terug in de wedstrijd te komen. In de allerlaatste minuut scoorde Teylingen de 1-3, wederom door een foute inschatting van ons. Daarmee was alle hoop op een goed resultaat vervlogen. We zullen het restant van de competitie nu echt vol gas moeten gaan om de nacompetitie te ontlopen. Het is voor ons van levensbelang dat we in de vierde klasse blijven. Dit heeft ertoe geleid dat de technische staf heeft besloten dat we op trainingskamp gaan. Over anderhalve week reizen we af naar Italië, een reis die volledig in het teken zal staan van teambuilding. Alles is erop gericht ons klaar te stomen voor de laatste wedstrijden. Onze roemruchte boottocht door de grachten van Leiden staat immers al ingepland voor 27 mei, een tocht om lijfsbehoud in de vierde klasse te vieren.”

Teylingen middenvelder Dani Hoogkamer met zijn visie: ,,Dit is een mierzoete overwinning. Op voorhand wisten we dat LSVV’70 op de counter zou spelen. Zij beheersen dit goed, dus was het mooi dat we al na pakweg tien minuten op voorsprong kwamen door een doelpunt van Mike van der Zon. Toch werden we erg slordig na deze treffer. Elke bal die zij kregen werd meteen de diepte in gestuurd en daar hadden we het echt moeilijk mee. Het was dus eigenlijk wachten op de gelijkmaker. Kort voor rust viel deze dan ook.”

Hoogkamer over het tweede bedrijf: ,,Na een aantal positionele omzettingen die we in de theepauze hadden doorgevoerd, stonden we beter. LSVV’70 speelde ver vooruit en daardoor ontstonden er in de diepte ruimtes, eigenlijk ideaal voor onze snelle aanvallers. Halverwege de tweede helft werd een bal van ons vanaf de zijkant ingebracht, de bal bleef liggen en Jay Berk kon binnenwerken. Wel mooi voor hem, dit was zijn eerste basisplaats en het is een gozer die we er in de toekomst goed bij kunnen hebben. In de laatste minuut werd een fout van onze tegenstander op het middenveld door ons genadeloos afgestraft. Cas Pouwels werd de diepte ingestuurd en werkte koelbloedig af.”

De winnende speler tot besluit: ,,Of het echt een verdiende overwinning was durf ik niet te zeggen. Hij is in ieder geval wel lekker. Een gelijkspel was eigenlijk ook niet vreemd geweest. We klimmen nu weer op de ranglijst en dat was waar het om ging. Ons team kent nu eigenlijk een tussenjaar, dus lijfsbehoud is strikt noodzakelijk. Volgend seizoen zal onze selectie beduidend sterker zijn en willen we mee gaan doen om de bovenste plekken. Voor nu is het zaak dat we wegblijven van de plaatsen die het seizoen verlengen. Het worden nog spannende weken.”

LSVV’70 speelt volgende week een uitwedstijd bij Nicolaas Boys uit Nieuwveen. Bij winst kan de wereld voor de manschappen van trainers Jan Nonkes en Freek Jansen er weer compleet anders uitzien. Teylingen wacht een loodzware wedstrijd, weliswaar op eigen terrein, tegen de nummer twee van de ranglijst SV Zevenhoven.

LSVV’70-Teylingen 1-3 (1-1).  Van der Zon 0-1, Teunissen 1-1, Berk 1-2, Pouwels 1-3.

Foto’s: met dank aan Peer Compeer