maandag, mei 20, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Krakerrr van de Week: LSVV'70- Roodenburg

Krakerrr van de Week: LSVV’70- Roodenburg

-

Voor de eerste Krakerrr van de Week in 2023 komen we uit in de Kikkerpolder. Daar treffen zaterdag LSVV’70 en Roodenburg elkaar ofwel een Leids onderonsje. In elke klasse zullen de belangen per week toenemen gezien de regelingen die doorkwamen vanuit Zeist en beide trainers kijken dan ook uit naar de nu al belangrijke krachtmeting. Midweeks sprak onze redactie met Freek Jansen en Nouri Essaoui.

Hoe hebben de teams zich voorbereid op de herstart?

Jansen: ,,We hebben eigenlijk best veel gedaan voor ons doen. Normaliter wensen wij elkaar in het tweede deel van januari of later pas het beste voor het nieuwe jaar, maar we hebben elkaar al wel twee keer gezien vanwege twee oefenpotjes. We speelden tegen UVS 2 en j.l. zaterdag tegen FC Oegstgeest. Dat laatste treffen was wellicht prima voor de opbouw van de conditie, maar voor het overige vroegen we ons af wat we daar deden. Het regende en waaide de hele middag door en daar zijn wij niet zo van zeg maar. Maar in elk geval is onze voorbereiding anders dan in veel eerdere jaren. Dat moet ook wel gezien de aangescherpte promotie-en degradatieregeling. We weten ook dat we er meteen moeten staan om punten te pakken. In die zin zijn we wel prima geëindigd voor de winterstop. In de laatste vier wedstrijden wonnen we twee keer en speelden we twee keer gelijk. Bij titelkandidaat Zevenhoven pakten we zelfs bijna de winst, maar zij scoorden dik in blessuretijd de gelijkmaker. Het gevoel is heel positief en wij hebben er vertrouwen in dat we ook volgend seizoen uitkomen in deze klasse. Het voordeel van ons ten opzichte van andere clubs is dat we niet in paniek raken. Als wij de laatste wedstrijden moeten winnen dan komt het goed. Dat is nu eenmaal LSVV’70.”

Essaoui: ,,We hebben er weer veel zin want deze klasse is bijster interessant Zelf heb ik even wat gas teruggenomen om tijd te maken voor het gezin en de familie. Dat kon even en vind ik ook heel belangrijk. Wij zijn 7 januari weer begonnen met de groep. Wat later dan gepland. Dat had te maken met een nulmeting die gedaan is op de club. Dit alles met het oog op de energiekosten, die nauwelijks meer te betalen zijn. De club is druk bezig met de gemeente om te lobbyen. Ik begreep ook dat de gemeente op alle sportvelden wil gaan werken met LED verlichting. Wanneer je niet juist anticipeert op dit moment dan kan dat de bottelnek zijn voor een club. Dat willen wij voorkomen, want op alle fronten gaat het juist steeds beter met Roodenburg. Jammer is wel dat het trainingskamp naar Agadir niet kon doorgaan. Daar hadden we graag twee potjes gespeeld om het wedstrijdritme weer op te pakken dus in die zin hadden we er wat beter voor kunnen staan. Nu gaan we overigens wellicht in februari in een periode van rust in de competitie. Dat neemt niet weg dat onze jonge spelers het vast ook weer snel oppakken, hoewel er ook wat zijn die te maken hebben met tentamens. En dat gaat nu eenmaal voor.”

Over de eerste seizoenshelft van LSVV’70 en Roodenburg. Hoe kijken jullie terug (en vooruit)?

Jansen: ,,Ik ben van mening dat we een prima eerste seizoenshelft hebben gespeeld. Een mindere beurt was die tegen Hazerswoudse Boys waar we verloren. Dat had echter te maken met het gegeven dat we maar twaalf man bij ons hadden. Een speler raakte geblesseerd in de eerste helft en daardoor moesten we al wisselen. Na de rust kwamen er drie krampgevallen bij en dat brak ons op. Sinds die wedstrijd is er het nodige veranderd. Nee, LSVV’70 zal nooit compleet zijn en we kunnen aardig wat opvangen. Maar meer dan tien spelers missen is simpelweg teveel van het goede. De spirit binnen de groep is ook prima te noemen. Als trainer/ speler hoef ik er ook minder aan te trekken dan in andere seizoenen. We hebben er wat leuke spelers bij en als je op woensdagavond over de Oegstgeesterweg zou rijden, kan je zien dat het veld vol staat met spelers. Dat is ook wel anders geweest. Wij kunnen tegen elke opponent verrassen. Zo wonnen we onder meer van Teylingen. Dit LSVV’70 kan evenwel ook een baggerpot spelen tegen een ploeg die onderin staat. Dat hoort nu eenmaal bij ons. Toch ben ik er van overtuigd dat we niet naar de vijfde klasse gaan.”

Essaoui: ,,Gelukkig is Achraf Azarfane hersteld van een knieblessure. Dat is een belangrijke speler voor ons. We hebben in de eerste helft van het seizoen leuke wedstrijden gespeeld en verdiende zeges gepakt. Toch ook lieten we soms punten onnodig liggen en in deze klasse kan dat een team in de problemen brengen. We staan nu niet ver weg van de koploper, maar we moeten zeker waken voor de ploegen onder ons. Neem Woubrugge. Dat had het heel moeilijk, maar begon ook overwinningen te pakken en zo kan je in 4A dus niemand onderschatten. Zeker LSVV’70 niet. Een tegenstander waar we het altijd lastig tegen hebben. Ze zijn onberekenbaar en indien compleet staat er gewoonweg een prima elftal. Ze wonnen laatst van UVS 2 en dat zegt mij ook wel iets. Wij zullen zaterdag moeten winnen om ze op afstand te zetten. In de stand staan wij een soort van in een spagaat. Voor alle teams worden het nu enkel maar finales. Is ook veel leuker eigenlijk, want nu speel je elke week ergens om en dat is wel anders geweest in de vierde klasse.”

Freek, er is ook nog een nieuwe speler bijgekomen. Vertel.

,,Martijn Theunissen was er al wel bij in de zomer, maar begon het seizoen met een wereldreis. Tegen UVS 2 deed hij voor het eerst mee en leverde meteen een visitekaartje af. Hij trekt onze gemiddelde leeftijd ook flink omlaag en dat is goed voor LSVV’70. We spelen nog steeds met wat oudjes. Die zijn allemaal nog nuttig, maar het stopt wel een keer. Opvallend is wel dat ik to nu toe de meeste ‘caps’ heb gemaakt, terwijl ik bijna 40 ben. Als aanvaller had ik dat zeker niet meer gekund, maar in mijn rol als vrije laatste man kan ik nog wel mee, hoor. Dat is geen hogere wiskunde. Zie ook mannen als Patrick Heijmans, Tim de Cler en een centrale van Zevenhoven bijvoorbeeld. Mannen die het ook lang volhielden of er nog steeds staan. Idealer is wel dat ik inval na rust voor een minuut of 35 of zo. Dat gebeurde bijvoorbeeld bij Teylingen. Maar goed, als het nodig is ben ik er nog steeds graag bij. Dit is nog steeds het leukste op voetbalgebied wat er is. Lekker zelf ballen.”

Nouri, tenslotte even een zijstapje naar de opvolger van jou. Mo Bougrine strijkt neer bij Roodenburg.

,,Ja, daar zijn we heel blij mee. Hij gaat hier zeker passen. Hij had ons al op het oog een aantal jaar en wij hem. Nu gaat het ervan komen. Ik ken hem van het zalen bij Bax/ Zeefdruk. Ook heb ik destijds met Roodenburg tegen hem gespeeld toen hij voor UVS uitkwam. Ik kan straks nog meer dan nu mij bezig houden met de jeugd en het technische hart. We gaan elkaar goed aanvullen en het huidige beleid verder uitbouwen. Nu is het aan mij en de staf om Roodenburg in de vierde klasse te houden. En misschien zit er wel meer in. Mo zal het daarna met veel plezier gaan overnemen.”

Stand:

6e Roodenburg 11-15-27-15

11e LSVV’70    11-13-15-26

Seizoen 21/22:

6 november 2021: LSVV’70- Roodenburg 3-1

23 april 2022: Roodenburg- LSVV’70 2-3

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read