zondag, april 28, 2024
HomeVierde klasseStompwijk (zo)Stompwijk’92 (Mitchel Jacobs) benut kansen en wint ruim van AVV Alphen

Stompwijk’92 (Mitchel Jacobs) benut kansen en wint ruim van AVV Alphen

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Vorige week won Stompwijk’92 thuis met ruime cijfers van hekkensluiter MMO en afgelopen dinsdag werd er voor de Sportiff LAV cup dik gewonnen van Zwanenburg. Toch kent Stompwijk’92 tot nu toe een nog wisselvallig seizoen. Bij winst gisteren was de opmars ingezet. En zo geschiedde, in en bij Alphen werd het 0-4 voor Stompwijk’92.

Op de vraag wat er veranderd is ten opzichte van het begin van de competitie kan aanvaller Lars van Santen kort zijn: ,,Eigenlijk weinig. We spelen nog steeds met hetzelfde idee, maar de uitvoering is nu beter. Er zit meer variatie in het veldspel, zowel aanvallend als verdedigend. Het is veel minder statisch, waardoor meer acties lukken, kansen worden gecreëerd én doelpunten worden gemaakt.”

In de eerste minuten van de wedstrijd was het aftasten. Van beide kanten kwamen er geen grote kansen, maar werden er af en toe wat speldenprikjes uitgedeeld. De eerste echte kans was voor Stompwijk‘92. ,,De keeper van Alphen verwerkte een voorzet niet goed, waardoor Mitchell Jacobs kon binnentikken. Na dat doelpunt brak de wedstrijd open. Er was heen en weer sprake van best goed voetbal, maar wij stonden verdedigend goed. Vlak voor rust maakte wederom Jacobs uit een counter de 0-2.”

De eerste tien minuten na rust gingen beide ploegen vol gas. Maar de wedstrijd ging op slot toen de 0-3 viel uit een penalty. ,,Ik werd bij het doel neergehaald door de keeper: penalty. Jacobs scoorde zijn derde (!) van de middag. Met nog 40 minuten op de klok kreeg Alphen steeds minder geloof in de overwinning. Er is nog wel wat gevoetbald, maar toen in de 87ste minuut de 0-4 viel door Joeri van der Salm was het klaar.”

,,Het veldspel was goed en we hebben de kansen benut. We hebben onszelf beloond en verdiend gewonnen. Alphen had een sterk middenveld waarop goed werd samengespeeld en mooie individuele acties werden gemaakt. Wij hadden hier soms wat moeite mee, maar we hebben ze goed kunnen weren door er kort op te zitten. Iedereen speelde een goede wedstrijd.”

Ook trainer Erik van Manen was tevreden over het resultaat van zijn ploeg. ,,Van te voren hadden wij een plan gemaakt om die drie punten mee naar huis te nemen. Daar heeft iedereen zich goed aan gehouden en had de trainer dus weinig op aan te merken”, besloot van Santen.

Volgende week speelt Stompwijk’92 op het eigen sportpark tegen Meerburg dat in deze speelronde onderuit ging tegen Warmunda en in elk geval voor het moment moest loslaten bovenin.

AVV Alphen – Stompwijk ‘92 0-4 (0-2) 28. Jacobs 0-1, 45. Jacobs 0-2, 50. Jacobs 0-3 (penalty), 87. Van der Salm 0-4

Basisopstelling Stompwijk’92: Van Leeuwen, Kemna, L. van Santen, Van der Arend, Jacobs, De Haan, Bergman, B. van Santen, Knijff, Van Boggelen, Janson