zaterdag, juli 27, 2024
HomeWoubruggeWoubrugge InterviewsVoor Woubrugge rolde de euro tegen AVV Alphen ook net weer verkeerd

Voor Woubrugge rolde de euro tegen AVV Alphen ook net weer verkeerd

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Dat veel ploegen in deze vierde klasse aan elkaar gewaagd zijn, bleek ook deze middag weer uit bij Alphen. Zulke kleine krachtverschillen, een gelukstreffer van hen, diverse grote kansen door ons gemist waaronder mijn strafschop… dat waren de ingrediënten voor onze 2-1 nederlaag. Een gelijkspel hadden we zeker verdiend, maar we gingen met nul punten in de knip terug naar Woubrugge. Volgende week kunnen we op zeker weer aan de bak tegen weer een onbekende tegenstander, het hooggeplaatste FC Oegstgeest”, aldus de vlot verhalende Woubrugge-aanvaller Dennis Boer.

Qua punten en doelsaldo waren beide ploegen vooraf aan elkaar gewaagd in deze vierde klasse A. Het was de eerste keer dat ze elkaar troffen, de thuisploeg was immers ook van de zondag- naar de zaterdagtak overgestapt. De grote vraag was of Woubrugge de 2-3 thuisnederlaag tegen Nicolaas Boys goed had verwerkt. Het is nu nog te vroeg voor een mental coach zoals bij FC Utrecht, maar dan moeten er wel punten worden gehaald. Boer: ,,We begonnen aardig aan deze derby met kleine kansjes voor ons. Maar hoe vreemd is het dan ook om die niet te verzilveren, maar wel met een 1-0 achterstand de rust in te gaan. Kansen kreeg Alphen niet echt, maar een voorzet die ons doel in dwarrelde zorgde wel voor die achterstand.”

In de rust werd er door Woubrugge-trainer Joey Rietbroek gehamerd op het op dezelfde wijze doorgaan. De grootste kans op de gelijkmaker kreeg Boer kort na rust toen hij mocht aanleggen voor de elfmetertrap. ,,Ik werd neergelegd binnen de zestien en voor de eerste keer miste ik een strafschop, hun doelman keerde knap mijn toch wel prima schot. Maar de volgende strafschop neem ik weer hoor! Pas bij twee keer missen ga ik van het lijstje af. Gelukkig scoorde onze spits Vince Angenent halverwege de tweede helft wel de gelijkmaker na een prachtige voorzet van Kevin Veltman ondanks veel vlagvertoon van hun grensrechter langs de zijlijn”, sprak Boer hoopvol.

Maar tien minuten voor tijd scoorde AVV Alphen de 2-1, een afgeslagen hoekschop werd na kappen en draaien schitterend in het dak van het Woubrugge-doel geschoten. Boer: ,,We gingen direct alles of niets spelen met wel vijf aanvallers, kregen twee dotten van kansen waaronder die van Angenent, maar 2-1 was wel de stand bij het laatste fluitsignaal. Er had, zeker gezien het spelbeeld en de vele kansen voor ons meer ingezeten, maar het mocht niet baten.”

Woubrugge kwam zo op plek negen met 3 uit 3 (5-5) en de thuisploeg, AVV Alphen, werd vijfde met 6 uit 3. Komende zaterdag is FC Oegstgeest de tegenstander op Sportpark Bateweg. ,,Zij staan na de 2-0 zege op Nicolaas Boys tweede met 9 uit 3. ,,Waar zij na hun degradatie uit de derde klasse alles op alles zullen zetten om direct weer te promoveren, is het voor ons van Woubrugge al een hele prestatie als we boven de nacompetitiestreep blijven na de laatste wedstrijd. We gaan het zien, maar eerst komende zaterdag thuis dus tegen Oegstgeest”, aldus de immer positief denkende Boer.

AVV Alphen – Woubrugge 2-1 (1-0). 30. Molle 1-0, 70. Angenent 1-1, 80. Bizeh 2-1.