zondag, april 28, 2024
HomeFotoreportageVoorschoten’97 (zo) wordt goal door de neus geboord

Voorschoten’97 (zo) wordt goal door de neus geboord

-

Vierde klasse (zondag)- Het venijn in deze wedstrijd zat hem deze zondagmiddag in de staart. Scheidsrechter Ozcan liet zich foppen door zijn assistent met de vlag en onthield Voorschoten’97 een glaszuiver doelpunt. Hierdoor eindigde het treffen in een 0-0 gelijkspel. Met drie punten zou de ploeg uit Voorschoten op basis van het spelbeeld ook iets te veel hebben gekregen, maar voor eigen rechter spelen is geen taak die de KNVB aan hun officials meegeeft.

Zowel het Amsterdamse Eendracht’82 als Voorschoten’97 bevinden zich in het rechterrijtje van de ranglijst. Eendracht’82 was de bovenliggende partij in het eerste gedeelte van de eerste helft. Slechts door onnodig balverlies van Eendracht’82 kon Voorschoten’97 iets dreigend worden maar dan was iets te vaak de eindpass niet goed of werd het overzicht niet goed bewaard.

De Amsterdammer wisten het meest gevaarlijk te worden uit dode spelsituaties. Doelman Jeroen Vlak verkeek zich na een klein kwartier spelen bijna op een op het eerste oog ongevaarlijke vrije trap van Rishi Kjensberg maar de lat en al dan niet een handje van de doelman bood redding. Kort daarna wederom gevaar van diezelfde Kjensberg. Hilders bood echter assistentie aan zijn doelman en kon voor opruiming zorgen. De afgeslagen bal werd daarna alsnog ingebracht en de kopbal van Aznag eindigde wederom op de lat. In deze sterke fase van de Amsterdammers was er nog een heuse scrimmage maar Vlak hield zijn doel schoon.

Hierna ontworstelden de Voorschotenaren zich van de druk en was de wedstrijd wat meer in evenwicht. Groot gevaar werd er echter niet meer gesticht buiten een actie van Rob van der Berg en een schot van Jordy van der Wijngaard na.

Na rust was de wedstrijd meer in evenwicht maar op deze koude zondagmiddag was er over het algemeen weinig  te genieten om het hart van het publiek te verwarmen. Een paar gevaarlijke dode spelmomenten van Eendracht’82, maar in twee situaties vervulde Bryan Hilders de rol van opruimservice achterin. Aan de andere kant was er een snelle uitbraak van Van der Berg en een gesmoord schot tussen een woud van verdedigers van Jesse Vijlbrief het meest noemenswaardig.

De wedstrijd leek langzamerhand richting een 0-0 uitslag te gaan tot hét moment van de wedstrijd zo’n vijf minuten voor het eindsignaal. Een diepe bal werd opgepikt door Wout Adriaanse die duidelijk (meters!) achter de laatste lijn startte en zijn voorzet was een koud kunstje voor Nikola Nikolic. Scheidsrechter Ozcan wees al naar de middenstip maar toen besloot de Amsterdamse assistent zijn vlag op te steken en na een kort overleg besloot de scheidsrechter het doelpunt alsnog te annuleren. Een werkelijk onbegrijpelijke beslissing van de arbitrage. Het was voor iedereen duidelijk te zien dat de bal op Adriaanse onmogelijk offside kon zijn. De terechte protesten vanaf de kant leidde nog tot een rode kaart voor de teammanager.

De toch al niet sterk leidende arbiter leek bij tijd en wijle een nogal afwezige indruk te maken. Mede door zijn lankmoedige optreden werd het nog her en der wat onvriendelijk in de slotfase. Tot grote incidenten leidde het gelukkig niet. De wedstrijd eindigde alsnog met de stand waarmee het begonnen was. Een puntje waar beide ploegen niet bijster veel mee opschoten want afstand van de gevarenzone wordt er nog niet echt genomen.

Trainer Denis Luhulima over het afkeuren van de goal: ,,Het leek mij absoluut geen buitenspel maar wat de assistent-scheidsrechter nu tegen de scheidsrechter zei kon ik niet verstaan. Ik vond het sowieso opmerkelijk dat de scheidsrechter veelvuldig communiceerde in het Turks met de spelers van de tegenpartij.”

Luhulima over het voetballende gedeelte deze middag. ,,Ik denk dat een gelijkspel wel een logische uitslag is. We hebben slecht gespeeld de eerste helft. Ik vond ons heel onrustig spelen.  Als we twee keer de bal wisten over te spelen naar dezelfde kleur dan is dat veel. De tweede helft ging iets beter en daarin waren we wat rustiger aan de bal. Alleen hebben we te weinig gecreëerd.” Zijn spelers nam ie echter niet veel kwalijk: ,,We hebben een jonge groep, dus soms wat wisselvallig. Dat weten we. We hebben van de week getraind op kantelen, andere kant openen. Dat moet nog beter maar daar heb ik alle vertrouwen in.”

Opstelling Voorschoten’97: Vlak, Rebergen, Mulder (63. Nieuwenhuijzen), Adriaanse, Chris van der Berg (18. Beelen), Hilders, Vijlbrief, Van der Wijngaard, Nikolic, Rob van der Berg, Friedhoff (77. Kuiper).

Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..