woensdag, juni 26, 2024
HomeTweede klasseEMM'21EMM’21 laat zich aftroeven door FC Oudewater en degradeert

EMM’21 laat zich aftroeven door FC Oudewater en degradeert

-

Nacompetitie tweede/derde klasse- In de reguliere competitie klopte EMM’21 tegenstander  FC Oudewater tot twee keer toe. In de nacompetitie wonnen de strijdvaardige Veners knap van DWO en UVS, daar waar Oudewater tot twee keer een verlenging nodig had om een ronde verder te komen. Wat dit aan het einde van de middag waard was bij de (voortreffelijke) gastheer Aarlanderveen? Niets, helemaal niets. Behoudens een enkele opleving van EMM’21 heerste FC Oudewater op het uitstekende, nieuwe kunstgrasveld en won verdiend met 2-1.

EMM’21 begon aardig en na een kleine vijf minuten nam Luke Bakker het doel van Kaj van den Heuvel onder vuur. Het schot ging net naast, maar het leek de voorbode van een scherp EMM’21. De waarheid bleek weerbarstiger. FC Oudewater nam de ontmoeting in handen en dat resulteerde al ras in de openingstreffer. Een aanval van FC Oudewater leek over de achterlijn te zijn, maar een aanvaller van de ploeg kreeg het leer met een uiterste krachtsinspanning toch voor. Op deze manoeuvre reageerde de defensie van trainer Jan de Koning niet alert genoeg om Sven Rietveld van het scoren af te houden: 0-1.

Zo op het oog leek EMM’21 de achterstand wel erg laconiek op te vatten: veel duels gingen verloren en van verzorgd combinatiespel was absoluut geen sprake. Of dit een gevolg van onderschatting valt niet te zeggen, maar feit is wel dat FC Oudewater dankbaar gebruik maakte van de gemakzucht van de opponent. Kansen waren er genoeg voor de ploeg uit de oudste stad van het Groene Hart en de ploeg kreeg uiteindelijk ook nog eens de hand uitgestoken van EMM’21. Bij een aanval van FC Oudewater werd de bal voorgegeven die zelfs niet in de buurt kwam van een medespeler en Nadal Wesselman had het speeltuig dan ook rustig kunnen laten lopen. In plaats daarvan werkte hij de bal in eigen doel. Onfortuinlijk, zeker, maar ook totaal onnodig.

Vlak voor rust zag het publiek op het volgepakte sportpark Polderpark nog een moment waarop EMM’21 niet bij de les leek: David Vermeer nam een vrije trap vlakbij de cornervlag van FC Oudewater. Een kansrijke positie, maar de speler gaf een slap balletje dat achter de eerste paal eindigde. Het zou volkomen onterecht zijn de achterstand aan deze twee spelers te wijten, heel EMM’21 gaf eenvoudigweg niet thuis.

De start van de tweede helft was veelbelovend voor de ploeg uit Roelofarendsveen. Linker vleugelverdediger Tijn Kerkvliet beleefde een moment van glorie door een ‘once in a lifetime’ doelpunt te scoren. Hij nam een hoge voorzet net buiten het strafschopgebied in een keer op zijn schoen en de bal sloeg als een granaat in achter de verbouwereerde Van den Heuvel: 1-2.

Door dit weergaloze doelpunt leek EMM’21 de zaken te gaan rechtzetten. Het bleek echter een opleving van korte duur te zijn. Ook Job Mooren kon daar niets aan veranderen. De aanvaller was erin gekomen om de ploeg van meer gif te voorzien. De speler sleurde en vocht, ging soms tot het randje of er net over, maar ook hij kon niet voor een echte ommekeer zorgen. Het voetbal bleef te ondermaats en FC Oudewater kon, zelf ook niet groots spelend, makkelijk standhouden. Trainer Alex Redel, volgend jaar bij RCL, vierde na afloop uitbundig feest met zijn mannen en het talrijke publiek uit Oudewater.

Aan het eind van de rit worden de prijzen verdeeld is een dooddoener van de eerste orde, maar ook nu bleek het de keiharde waarheid voor de jonge fusieclub. Wanneer er over het seizoen wordt nagepraat zal ongetwijfeld de wedstrijd CSW-RCL de revue passeren. Als dat omstreden doelpunt nu eens niet gevallen was. ‘Als’ telt echter niet en EMM’21 zal volgend jaar in de derde klasse moeten acteren.

EMM’21-Oudewater: 2-1 (2-0)    11. Rietveld 0-1, 40. Wesselman 0-2 (e.d.), 46. Kerkvliet 1-2.

Basisopstelling EMM’21: Van Veen, Wesselman, Bokhorst, Hoogervorst, Kerkvliet, Van der Poel, Bakker, Vermeer, Van der Zwet, Rietbroek, Van Geest.

Basisopstelling Oudewater: Van den Heuvel, Van den IJssel, Appels, Wiltenburg, Evers, Rietveld, Griffioen, Van Zugten, Ambergen, Hogenboom, Hulst.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

1 REACTIE

  1. Zo aan het einde van het seizoen sta je waar je staat.. In het geval van EMM zijn de druiven wellicht extra zuur maar hebben deze mannen ook echt heel weinig voetbal op de mat gebracht de afgelopen maanden.

    Wie gisteren de wedstrijd tegen FCO heeft bijgewoond heeft ook een geheel tactisch inspiratieloos potje zitten te kijken. Alles in deze wedstrijd vanuit EMM kant ging lang, lang en nog eens lang.. Als dit het strijdplan van de oefenmeester was, zou ik hem adviseren terug de boeken in te gaan.

    Voor FCO top en gun ze deze handhaving dan ook vele malen meer dan het laffe, slappe en zwakke spel van EMM.

    Tot volgend jaar langs de lijn!
    Theo (supporter RCL)

Reacties zijn gesloten.

Must Read