maandag, juli 1, 2024
HomeVijfde klasseHazerswoudse BoysLSVV'70 wint bij Hazerswoudse Boys, maar nu begint het echt

LSVV’70 wint bij Hazerswoudse Boys, maar nu begint het echt

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Voor Hazerswoudse Boys en LSVV’70 stond er niet veel meer op het spel. Beide ploegen hadden zich eerder al verzekerd van het spelen van promotiewedstrijden, maar toch maakten de nummers drie en twee er nog een aardig schouwspel van. De Leidenaren wonnen met 2-3.

Robert Swart namens de Boys: ,,Ik denk dat een gelijkspel meer recht had gedaan aan de verhoudingen. Toch kijk ik met tevredenheid terug op deze zeer sportieve en open pot. We hadden er bewust voor gekozen om wat jongere spelers minuten te laten maken, omdat we de nacompetitie natuurlijk op plek 1 hebben gezet. Zij hebben het heel verdienstelijk gedaan. Tot aan de rust was er eigenlijk weinig aan de hand, maar toch kwamen zij alsnog op 0-2 de kleedkamers in. We anticipeerden niet goed bij een uitbal en even later leverde een verdediger de bal in bij een speler van LSVV. Die had naar eigen zeggen een waardeloze trap in huis, maar de bal verdween wel op bijzonder fraaie wijze in het doel.”

Vervolgend: ,,In de tweede helft hebben we ze goed onder druk kunnen zetten en kwamen we terecht op gelijke hoogte via Brent Griffioen en Sam Timmermans. LSVV kwam er nog maar sporadisch uit en we leken op weg te zijn naar de 3-2. Helaas viel de treffer laat aan onze kant. Jammer dat we zo verloren, want ik meen toch echt dat de ploegen onder aan de streep aan elkaar gewaagd waren. We gaan ons nu opmaken voor het verlengstuk van de competitie en ik hoop dat deze ploegen elkaar volgend seizoen treffen in de vierde klasse.”

Collega Freek Jansen: ,,Het was een heerlijke voetbalmiddag voor beide clubs. Hazerswoudse Boys is sowieso een club waar wij met LSVV heel graag komen. Fijne mensen en goede voetballers. Dat was gisteren niet anders, en dan ook nog eens met zon en een mooi grasveld. En we hadden 16 man. Tsja, mooi-weer-voetballers hè, dan wil iedereen opeens aanwezig zijn.”

,, We speelden een prima eerste helft, met een paar mooie aanvallen en gaven bijna niets weg. Dankzij onze jongeling Ruben van der Zee, die alert in de rebound op een schot van Ruben Leugering reageerde, kwamen we vlak voor rust op voorsprong. Een minuut later beleefden we een heerlijk amateurvoetbalmoment. Thomas Loos had op 35 meter van het doel een prachtige pass in gedachten. Maar hij raakte de bal verkeerd, begon al te schelden op zichzelf, maar zag een paar tellen later zijn bal over de keeper in het doel belanden. We hadden de grootste lol en door zijn krachttermen kon Thomas ook niet meer zeggen dat het bewust was.”

,,In de rust hebben we vier keer gewisseld om iedereen lekker aan het spelen te hebben. In de tweede helft kabbelde de wedstrijd een beetje voort, totdat zij in korte tijd twee mooie doelpunten maakten. Het leek op een gelijkspel uit te lopen, maar in de blessuretijd kon Ruben van der Zee alleen op de keeper af. Hij werd onreglementair gestopt, met een strafschop tot gevolg. Overigens een uitstekende scheidsrechter. Ruben Leugering schoot raak waarmee we de competitie in stijl hebben afgesloten. Met waanzinnig veel overwinningen en punten.”

Afsluitend: ,,We hebben verreweg de meeste goals gemaakt, 83 in 20 duels, maar helaas maakte SJC net iets minder foutjes en zijn zij de verdiende kampioen. Aangezien SJC stopt was overal ter wereld de promotieplek logischerwijs doorgeschoven, behalve bij ons. Ons directe promotieticket is naar de derde divisie gegaan begrepen wij. Dan rest ons één ding: in juni via de nacompetitie promoveren. Dat moet gebeuren.”

Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl