woensdag, juni 26, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenGevolgen versterkte degradatie/promotieregeling

Gevolgen versterkte degradatie/promotieregeling

-

In de twee voorbije seizoenen hanteerde de KNVB een versterkte promotie/degradatieregeling en de gevolgen daarvan zijn in deze regio vrij groot geweest. Vooral vorig seizoen daalden een ‘peloton’ aan clubs en viel er weinig te vieren. Gelukkig was het dit jaar v.w.b. dat laatste wat positiever met twee kampioenen en twee promovendi. Ook nu moesten er echter meer dan tien regioclubs een stap achteruit zetten. Voor clubs als UVS, AVV Alphen, Van Nispen en Voorschoten’97,zo (dat zoals bekend gestopt is) draaide de regeling uit op een klein drama met twee degradaties op rij. Opvallend is dat VUC en HVV net als UVS in ’22-’23 nog eersteklassers waren en afdaalden, maar juist een seizoen later weer de stap omhoog hebben gemaakt. Een schril contrast ten opzichte van de prestatiecurve van de blauwwitten. Hieronder het overzicht en de gevolgen van de regeling, die komend seizoen niet meer zal gelden.

Kampioen seizoen ’22-’23: Katwijk (tweede divisie), MMO (vijfde klasse)

Degradatie seizoen ’22-’23: Ter Leede, UVS, DoCoS, ASC, FC Oegstgeest, Sporting Leiden, AVV Alphen, Van Nispen, Stompwijk’92, LSVV’70, Kickers’69, Hazerswoudse Boys en SJC (za), ROAC, Voorschoten’97 (zo)

Kampioen seizoen ’23-’24: Koudekerk (derde klasse), Teylingen (vierde klasse)

Promotie seizoen ’23-’24: Meerburg (vierde klasse), LSVV’70 (vijfde klasse)

Degradatie seizoen ’23-’24: FC Lisse (tweede divisie), Alphense Boys (vierde divisie), ARC (vierde divisie), Kagia (tweede klasse), UVS (tweede klasse), EMM’21 (tweede klasse), Lugdunum (derde klasse), Altior (derde klasse), AVV Alphen (vierde klasse), Woubrugge (vierde klasse), MMO (vierde klasse), Van Nispen (vierde klasse), Voorschoten’97 (vierde klasse, zo).

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read