zaterdag, juni 29, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFCLFC niet akkoord met 'noodgedwongen stoppen'

LFC niet akkoord met ‘noodgedwongen stoppen’

-

De Leidse voetbalvereniging LFC die tot voor kort als FC Boshuizen bekend stond, moet noodgedwongen stoppen. De club voldoet al langere tijd niet aan de voorwaarden die de gemeente stelt aan een levensvatbare club. Als gevolg daarvan is de huur van de velden aan de Boshuizerkade begin deze maand opgezegd.

Volgens sportwethouder Fleur Spijker is het LFC niet gelukt is om een levensvatbaar ledenbestand van minimaal 450 leden op te bouwen met in elke jeugdcategorie ten minste één team. Ook voldoet LFC al langer niet aan de financiële verplichtingen voor de huur en het onderhoud van de velden en voorzieningen. “Zonder aflossing van de betalingsachterstand en een levensvatbaar plan blijven de structurele problemen bestaan en is er geen realistisch uitzicht op een verandering van de situatie”, aldus Spijker.

Andere club
Voor de leden, supporters en andere betrokkenen bij de vereniging spreekt Spijker van een treurige uitkomst. “Met name voor jeugdige leden kan het verliezen van een vertrouwde  sportvereniging zeer impactvol zijn. Ik hoop van harte dat zij snel een nieuwe plek kunnen vinden om hun sportieve activiteiten voort te zetten.” De gemeente wil de spelers helpen bij het vinden van een andere club. “Ik heb er vertrouwen in dat de andere Leidse voetbalverenigingen bereid zijn mee te denken en te helpen”, zegt Spijker die er nog op wijst dat zowel de sportvereniging als de gemeente tot het uiterste zijn gegaan om de nu ontstane situatie te voorkomen. “Ik wil de bestuurders van LFC bedanken voor hun inspanningen de afgelopen jaren”, schrijft Spijker nog in een brief aan de Leidse gemeenteraad.

De velden blijven wel behouden voor buitensport, zo beloofde wethouder Spijker dinsdagmiddag aan de raadsleden tijdens de vergadering van de commissie Onderwijs en Samenleving.

Bron: mediapartner Sleutelstad (dinsdag 25 juni)

Vanmorgen werd onze redactie benaderd door de betrokken Leidse clubs en ontving vanuit anonieme bron documentatie vanuit het heden en verleden tussen onder meer de gemeente en de club. Een korte reactie vanuit de club: ,,Opeens komt Voetbal Vitaal weer om de hoek kijken. Dat is destijds als een ballon boven de clubs los gelaten en heeft vrijwel niets opgeleverd. Nu wordt er mee geschermd en daar kunnen we niets mee. De KNVB geeft aan, na navraag, dat dit ook geen grond mag zijn waarop en club dient te stoppen. LFC gaat niet akkoord met de opzegging omdat uit diverse stukken blijkt dat het verhaal anders in elkaar steekt dan nu wordt weergegeven. Wij zijn er dus nog niet klaar mee. Triest dat het zo loopt. Wij ontkennen niet dat er schulden zijn, maar het gaat wel om het juist weergeven van de feiten. Wij beraadslagen ons over het vervolg.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Must Read