vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse C, zaterdag 2 maart

Voorbeschouwing eerste klasse C, zaterdag 2 maart

-

LFC-Valken’68

Een derby heet de kers op de taart te zijn in de sport. De hoge verwachtingen worden lang niet altijd bewaarheid heeft de praktijk uitgewezen. Voor de liefhebbers is het te hopen dat LFC en Valken’68 er zaterdag een spetterende clash van maken. De voortekenen wijzen in ieder geval op twee gemotiveerde ploegen. LFC dacht zaterdag de zege in de knip te hebben toen Honselersdijk diep in blessuretijd toch nog een gelijkspel uit het vuur sleepte. Trainer Roberto Escudero zal weinig moeite hebben zijn equipe te motiveren om dit keer wel de volle buit binnen te halen. Valken’68 staat tweede en dat smaakt natuurlijk naar meer; die eerste stek lonkt nadrukkelijk. Dat een hoge positie op de ranglijst in deze afdeling maar relatief is, blijkt uit het feit dat als de Valkenburgers één enkele wedstrijd minder gewonnen zouden hebben zij zich op plaats acht hadden teruggevonden. Verliezen is voor Valken’68 komend weekend uit den boze wil men serieus meedoen om het kampioenschap. LFC zou bijzonder graag de winst pakken om aansluiting te krijgen met de (sub)top.

Hoe verliep de return ook alweer? Zie:

Beklijvende derby prooi voor LFC (plus nababbel en afgekeurde goals)

Honselersdijk-Voorschoten’97

Het is nog niet het seizoen van Voorschoten’97. De huidige tiende positie betekent dat de ploeg tussen de clubs staat die in aanmerking komen voor de nacompetitie om lijfsbehoud. Nu hebben de Voorschotenaren weliswaar een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrentie, maar zelfs als die punten erbij geteld zouden worden blijft groengeel in een lastige positie. Winnen in en tegen Honselersdijk is dus een ‘moetje’ voor de equipe van trainer Jeffrey Frijters. In Honselersdijk treft Voorschoten’97 een uiterst taaie opponent die opgeven niet in het woordenboek heeft staan zoals LFC afgelopen zaterdag merkte. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in 0-0, een resultaat waar de bezoekers wellicht voor zullen tekenen.

Heenwedstrijd terug bekijken? Zie:

Lamlendig Voorschoten’97 afgestraft door Honselersdijk

Overige wedstrijden: VELO-TAC’90, Nootdorp-Den Hoorn, RKDEO- FC Skillz, Wippolder-Die Haghe

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read