zaterdag, juli 27, 2024
HomeVoorschoten’97Interviews Voorschoten’97Lamlendig Voorschoten’97 afgestraft door Honselersdijk

Lamlendig Voorschoten’97 afgestraft door Honselersdijk

-

Eerste klasse C (zaterdag)- In een weinig hoogstaand en boeiend doel vertrok Honselersdijk met én 3 punten en 3 goals op zak terug naar het Westland. Een verdiende overwinning waarin Honselersdijk vooral heel effectief was en de Voorschotenaren er te weinig tegenoverstelden om ergens aanspraak op te maken. Beide ploegen hadden door de oneven indeling van de competitie slechts 1 wedstrijd gespeeld en wachtten nog op de eerste overwinning.

In het begin weinig gevaar voor de beide doelen. Na tien minuten was er een gevaarlijk moment voor het doel van Voorschoten’97 waarbij Marvy Zijl handelend kon optreden. De hoekschop daarna werd afgeslagen en een op het oog ongevaarlijke voorzet van rechts werd ongelukkig door Zijl in het eigen doel gegleden net voordat doelman Wesley Storm de bal wilde oprapen. Daarna kwam Voorschoten’97 wel iets beter in het spel. Met de nadruk op iets beter want erg goed bleef het allemaal nog niet. Het tempo lag erg laag en het veld was bij tijd en wijle ook vaak “te lang”. Via de vleugelspelers Mo Maatoug en Loyd van der Wilden probeerde het wel gevaar te stichten maar Thom Wijnalda werd niet goed bereikt om echt gevaarlijk te worden, op een kopballetje na die in de handen van de bezoekende keeper belandde.

Honselersdijk vond het allemaal best en probeerde gevaarlijk te worden uit de omschakeling met hun snelle aanvallers. Alvorens zij daarvan profiteerden, was er nog wel een kort moment van klasse van de Voorschotense aanval. Na een mooie combinatie tussen Thom en Thom (de Koning en Wijnalda) probeerde de spits Wijnalda de verre hoek van buiten de zestien te zoeken en Quinten van der Helm tot een uiterste redding te dwingen. Na een bal die achter de verdediging viel was het de rappe Brian Valstar die oog in oog met Storm niet faalde en de score op slag van rust naar 0-2 tilde.

Wijnalda over die eerste helft: ,,We zakten echt door de ondergrens. Dan loopt het niet. Dan gaan we een soort overcompenseren waardoor we nog meer uit onze positie gaan lopen waardoor het nog moeilijker wordt. Het is niet zo dat de uitstraling is van “ik heb geen zin” of “het boeit me niet” want het boeit ons allemaal. In de rust zeiden we nog wel tegen elkaar dat we uit een ander vaatje moesten tappen.”

Na een klein uur spelen bracht trainer Jeffrey Frijters wat verse krachten in de vorm van Guy Smith en (de andere) Mohamed Maatoug voor middenvelders Kauzi Nomen en De Koning.

Uit een ander vaatje werd weliswaar wel getapt maar het vaatje bevatte niet het premium groen gele nat waar Voorschoten’97 het tij mee leek te kunnen gaan keren. Wel werd het iets gevaarlijker voor de goal met als meest noemenswaardige wapenfeit een schot van Van der Wilden op de vuisten van de keeper. Van de geboden ruimte werd halverwege de tweede helft geprofiteerd en de Honselersdijkers, getraind door Pim van der Hoorn, konden wederom profiteren. Na goed doorzetten was het Lars Ammerlaan die de lichtoranje-hemden op een marge van drie bracht.

De wedstrijd kabbelde daarna naar het einde en toen scheidsrechter Jaggan voor het einde floot kon Voorschoten’97 de wonden gaan likken na een wedstrijd waarin het er eigenlijk nooit voor ze in heeft gezeten.

Aanvalsleider Wijnalda deelde ook die mening. ,,We hadden nog een uur kunnen spelen maar dan hadden we nog niet gescoord. Zij waren super effectief. De kansen die zij kregen kwamen door fouten van ons. Ze hebben ook niet meer dan drie kansen gehad. ,,Ik ben gewend dat we weleens een hele slechte helft kunnen spelen en dan compenseren we dat en dan trekken we dat recht. Dat lukte vandaag niet dat effe rechttrekken.”

Wijnalda sluit echter realistisch en strijdbaar af: ,,We spelen volgende week tegen LFC dan moet het echt beter. Die wedstrijd moeten we gewoon winnen. Er is genoeg kwaliteit aanwezig binnen deze groep.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Storm, Hogenboom, Nomen, De Koning, Wijnalda, Van der Krogt, Zijl, Van der Voorst, Van der Wilden, El Khiraoui, Maatoug.

Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..