maandag, mei 27, 2024
HomeDerde klasseVV ZwammerdamLugdunum doet zichzelf tekort tegen Zwammerdam (plus foto's)

Lugdunum doet zichzelf tekort tegen Zwammerdam (plus foto’s)

-

Derde Klasse A (zaterdag)- Een koningrijk voor een schutter. Dat gold zaterdagmiddag op de Kikkerpolder voor de ploeg van Lugdunum trainer Marco Harleman. ,,We verliezen hier twee punten’’, sprak na afloop de uitblinker en teleurgestelde doelman Jeffrey Loozen.

De groenwitten kwamen al snel op voorsprong door Ozan Isitir, die een defensieve fout feilloos in de hoek plaatste:1-0. Even later voorkwam doelman Loozen met een katachtige redding de gelijkmaker van Martijn Vink. Daarna waren de gasten die met het meeste balbezit, zonder overigens vooralsnog echt nog eens gevaarlijk te worden, de wat betere ploeg. In de omschakeling kwam het gebrek aan scorend vermogen bij de thuisploeg pijnlijk aan het licht. De gastheren verzuimde een handvol kansen te verzilveren.

Adam Drame had zijn ploeg al in de eerste twintig minuten op een comfortabele voorsprong kunnen schieten, maar bleek geen koele afmaker te zijn. De bezoekers kregen alleen in de slotfase van de eerste helft wat mogelijkheden op de gelijkmaker. Ook Jayden Bergwijn kreeg nog de kans om met zijn ploeg te gaan rusten met een 2-0  voorsprong.

Middels een fraaie combinatie direct na rust werd de treffer van Isitir teruggefloten door de leidsman wegens vermeend buitenspel. Daarna zagen de bezoekers een inzet geblokt worden door een verdediger. De ploeg van Harleman kreeg zeeën van ruimte van de Zwammerdammers waardoor het kansen kreeg om de score op te voeren. Vooral Brian Thong strooide met passes die onbenut bleven. Wederom was het Drame die de bal niet tussen de palen mikte. Isitir kopte een voorzet voor de grijpgrage handen van doelman jaimy Groenen rakelings naast.

Een knappe solo van Anton van Efferink gevolgd met een ziedend schot had, even knap gestopt door de doelman, meer verdiend. De wedstrijd die allang beslist had moeten zijn voor de groenwitten kreeg met nog een kwartier op de klok een totaal andere wending. De vrije trap voor de gasten rand zestien werd door de naar Noordwijk vertrekkende Vink hard achter de dit keer kansloze doelman Loozen verzilverd: 1-1. Het geloof was vervolgens weg bij de ploeg van Harleman en het mocht nog van geluk spreken, mede door sterk keeperswerk, dat in de slotfase de ploeg niet naar een nederlaag werd gespeeld. De donkere wolken die boven de groen-witte kikkerpolderploeg hangen, werden zo alsmaar talrijker.

Loozen was na afloop zwaar teleurgesteld. ,,Aan een gelijkspel hebben we niets. Voor de gelijkmaker hadden we al dik voor moeten staan. Er waren twijfels over de afgekeurde treffer van Isitir, maar we kregen genoeg kansen om het af te maken. We moeten wel realistisch blijven. Het gaat een moeilijk verhaal worden, maar blijven hoop houden. De aan het eind van seizoen stoppende goalie was niet ontevreden over zijn eigen optreden.”

Zwammerdam staat met het puntje erbij negende en heeft een gaatje van vier punten naar de nummer tien. Een paar overwinningen nog lijken genoeg om ook volgend seizoen derdeklasser te zijn.

Scoreverloop. 13. Isitir 1-0, 75. Vink 1-1.

Basisopstelling Lugdunum: Loozen, Beij,  Hiwat, Thong, Van Efferink, Drame, Isitir, Bergwijn, Ahmetcan, Dijkhuizen, Warmerdam.

Basisopstelling Zwammerdam: Groenen, Vink, Van Dorp, Veerman, Peters, Kremer, Van Vliet, De Bruin, Woudenberg, De Groot, Jansze.

Wim Mugge
Wim Mugge
Verslaggeving sinds 2012. Ex-trainer LSVV'70. Loopt al eeuwigheid me in het amateurvoetbal, kent veel mensen, praatgraag, wim@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read