maandag, mei 27, 2024
HomeZaterdagDerde klasseWaarschuwing komt niet aan bij 'hautain' DoCoS

Waarschuwing komt niet aan bij ‘hautain’ DoCoS

-

Derde klasse A (zaterdag)- Vorige week gaf Jarno Verweij, de trainer van Koudekerk, nog aan niet te begrijpen dat DoCoS zo laag staat op de ranglijst. Zijn ploeg kwam niet voorbij aan de Leidenaren en de woorden van de naar de Kon. HFC vertrekkende oefenmeester sneden hout. Op deze speeldag liet de ploeg van Dennis Olman zich evenwel van een andere kant zien. De in gevaar verkerende Leidenaars verloren thuis van staartploeg Zevenhoven (0-2) en gaan nog zware maanden tegemoet naar het zich laat aanzien.

Olman: ,,De staf heeft er de hele week op gehamerd. Je kunt prima spelen tegen een koploper, maar dat wil niet zeggen dat je een week later zomaar even van de hekkensluiter wint. Daarvoor moet je scherp zijn en gedrevenheid brengen. In de eerste helft hebben we dat niet op kunnen brengen en dan loop je achter de feiten aan en dat hebben we niet meer kunnen herstellen, hoewel er na rust van alles aan gedaan is. We hebben onszelf lelijk in de vingers gesneden. Nu kunnen we de schuld bij de groep neerleggen, maar het kan ook zijn dat de staf niet helder geweest is.”

De trainer spreekt van misplaatste arrogantie en snapt daar niets van. ,,We vliegen zelf niet hoog dit seizoen dus dit mag nooit gebeuren. We hebben daarmee een draai om de oren gehad en dat is heel pijnlijk ook gezien de andere uitslagen. Het zat ook in die zin niet mee, maar dit moeten we bij onszelf zoeken. Het hielp niet mee dat we vrijwel de gehele voorhoede moesten missen. Lars de Ridder was geschorst en Chris van Empel kampt met een peesblessure. Sjors Hermsen en Tygo Groen stonden nu in de spits en dat is voor hen ongebruikelijk. Ook Jari Remmerswaal ontbrak en daarmee zijn voorzetten vanaf de flanken. Het bleek teveel van het goede. We speelden de duels niet in de eerste helft en dan kom je achter en wordt het al lastiger. Je moet het met zijn allen doen en in tal van situaties gaven er twee, drie of meer niet thuis. Vlak voor rust werd het ook nog 0-2 en dan weet je dat het bijna een mission impossible gaat worden. Wel jammer is dat we geen pingel kregen bij 0-1. Hermsen werd van achteren aangetikt en dat was een loepzuivere. Ook dat paste in de middag. Zo ook het uitvallen van Mitchel van Abswoude. Onze doelman kwam niet goed uit een botsing en wist niet hoe de stand was in de rust. Dan kan je geen risico’s meer nemen. Bram van Bohemen verving hem goed, maar aan de voorkant kregen we het niet voor elkaar om het gaatje te dichten. Enkele kansen werden om zeep geholpen. Een compliment aan Zevenhoven wil ik nog geven. Zij hebben wel de tanden in deze pot gezet. Het mag duidelijk zijn dat de inhaalwedstrijd bij Zwammerdam nu nog belangrijker zal worden. We roepen dat over onszelf af.”

Lees hier nog het verslag van de website van de thuisploeg: https://www.docos.nl/docos-verslikt-zich-in-hekkensluiter-zevenhoven/

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read