maandag, april 15, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgMeerburg weet weer wat winnen is

Meerburg weet weer wat winnen is

-

Vierde klasse A (zaterdag)- In een goede eerste periode leek het Meerburg voor de wind te gaan. De ploeg hield goed aansluiting bij titelkandidaten Teylingen, SJZ en FC Oegstgeest. Inmiddels lijken de tijden veranderd: de laatste drie wedstrijden werden verloren. Om toch nog wat omhoog te kunnen kijken, diende Meerburg zaterdagmiddag te winnen van Floreant. Nick Poot en zijn team doorstonden de test: 4-2.

In winterse omstandigheden was het nog even afwachten of de wedstrijd doorgang kon vinden. Het hoofdveld was afgekeurd, maar veld 3 bleek toereikend. De harde wind maakte het tafereel eveneens nog guurder. Meerburg speelde de eerste helft met de wind tegen, wat het aanvallen soms lastig maakte. Ballen kwamen niet altijd ver genoeg, terwijl de hoge passes van Floreant verraderlijk door konden stuiteren.

Toch was het Meerburg dat al vroeg op voorsprong kwam. De thuisploeg zette hoog druk via Tom Klumperman, wat ervoor zorgde dat doelman Dorus Donkers zich geen raad wist. Hij schoot de bal via de aanstormende Klumperman in het doel: 1-0. Het scheelde een haar of Klumperman scoorde direct erna zijn tweede, maar de lange middenvelder zag zijn kopbal op de paal belanden.

Aan de andere kant ging de bal er wel in. Goalie Nick Klein kon niet voorkomen dat een mooie voorzet tot doelpunt werd gepromoveerd. Meerburg bleef echter aanzetten, en niet zonder resultaat. Een onnodige overtreding op Sem Overduin in de hoek van de Boskoopse zestienmeter leidde tot een strafschop. Max van Steen benutte het buitenkansje: 2-1. Kort voor rust was het diezelfde Van Steen die een goede voorzet van Lars Barthen tegen de touwen kopte.

Na de thee speelde Meerburg met de wind in de rug. Reden te meer om ook van afstand het doel te zoeken. Van Steen had diezelfde gedachte en probeerde het van de middellijn, zijn poging miste het doel maar net. Kort daarna volgde een mooi uitgespeelde counter, die eindigde met een overtreding op de spits. Ditmaal mocht Julian van Haaster aanleggen, maar zijn strafschop miste overtuiging en werd gered.

Ondertussen ontstonden er op het veld steeds meer ruimtes. De omschakeling was niet altijd even goed bij beide ploegen en het beste voetbal was er wel vanaf. Van Steen tekende intussen wel met zijn tweede kopdoelpunt voor een ruime voorsprong, waardoor de buit binnen leek. Een kwartier voor tijd kregen de bezoekers echter een cadeautje. Klein kwam heel ver zijn doel uit, ondanks dat er nog genoeg verdedigers aanwezig waren. De bezoekers verkleinden zo de voorsprong en het leek nog even spannend te worden. Floreant kon echter geen potten meer breken in de eindfase.

Een welkome overwinning voor Meerburg, dat door deze drie punten de top vijf weer binnen handbereik heeft. Komende zaterdag staat de Zoeterwoudse derby op het programma. SJZ is dan gastheer. Vorig seizoen was het een sensationele wedstrijd, waarbij Meerburg met 4-5 aan het langste eind trok. Dus, spektakel lijkt gegarandeerd!

Meerburg – Floreant 4-2 (3-1) 10. T. Klumperman 1-0, 18. Tol 1-1, 28. Van Steen 2-1 (penalty), 41. Van Steen 3-1, 64. Van Steen 4-1, 77. Geers 4-2.

Meerburg: Klein, M. Klumperman, Verra, Hazenberg (88. Pracht), Straathof (30. Van Braak), Overduin, Van Zijp (60. Schade), T. Klumperman, Barthen (88. Derksen), Van Steen, Van Haaster (60. Haverschmidt).

Basisopstelling Floreant: Donkers, Bakhuyzen, Polak, Van Wijk, Glasbeek, Tol, Teeuwen, Van Eeden, Korfker, Blok, Loef.

Must Read