maandag, juni 17, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgRoodenburg speelt zich veilig, Woubrugge degradeert

Roodenburg speelt zich veilig, Woubrugge degradeert

-

Vierde Klasse A (zaterdag)- Roodenburg heeft afgelopen zaterdag op sportpark Noord met 4-3 gewonnen van Woubrugge. Door dit resultaat speelden de Leidenaren zich op eigen kracht in veilige haven, voor de bezoekers betekende de nederlaag in Leiden degradatie naar de vijfde klasse.

Roodenburg begon veelbelovend. In de vijfde minuut van de wedstrijd scoorde Ismael Bezzai, op aangeven van Achraf Azarfane, de openingstreffer. De jongste Azarfane, Aymen Mizab en Bezzai waren een voortdurende plaag voor de Woubrugge-defensie, maar de kansen om de voorsprong te vergroten werden niet benut. Woubrugge probeerde vooral de lange bal te hanteren. Keeper Hicham Nour van Roodenburg, die een heel goede wedstrijd keepte, werd middels een corner van Dennis Boer al een keer op de proef gesteld, maar hij kon de bal nog net goed verwerken.

In de 28ste minuut werd Nour verrast door een afstandsschot van Gino Rolfes, hetgeen de 1-1 betekende. Daarna was het Woubrugge dat op jacht ging naar de 1-2.  Roodenburg had in het tweede gedeelte van de eerste helft geen antwoord op het opportunistische voetbal van de bezoekers.

In de tweede helft was het good old Nicky van der Reijden die het verschil maakte. In de 47ste minuut scoorde Van der Reijden, op aangeven van Abdennour Zoulali, de 2-1. Waar Roodenburg in de eerste helft verzuimde om de voorsprong te vergroten, lukte het in de tweede helft wel. In de 59ste minuut scoorde Sabir Serraj met een kopbal de 3-1. Een minuut later leek Roodenburg, na opnieuw een treffer van Van der Reijden, op rozen te zitten (4-1). In de laatste 25 minuten van de wedstrijd kende de thuisploeg momenten van concentratieverslapping. Dennis Boer schoot in die fase op de paal en op de lat. In de 82ste minuut scoorde Boer op aangeven van Gino Rolfes alsnog de 4-2. Robbin van der Hulst scoorde in de 93ste minuut van de wedstrijd de aansluitingstreffer, maar het was al te laat voor Woubrugge (4-3).

Mohammed Azarfane na afloop van de wedstrijd: „Ik heb de wedstrijd helaas niet kunnen uitspelen, omdat ik teveel last had van mijn enkel. We hebben ons weten te handhaven, dat was onze doelstelling en dat is gelukt’’, aldus de opgeluchte Roodenburg-aanvoerder.

Voor Woubrugge-speler Boer was de wedstrijd tegen de club uit Noord typerend voor het seizoen van zijn ploeg: „Wij begonnen slecht en kregen al heel snel een doelpunt tegen, maar daarna kwamen we goed terug. In de tweede helft kregen we binnen een kwartier drie doelpunten tegen. De hoop is er altijd om er nog een wedstrijd van te maken, maar de 4-2 en de 4-3 kwamen te laat’’, aldus de aanvaller. De aanvoerder van Woubrugge blikte alvast vooruit op het komende seizoen: ,,Ik blijf bij Woubrugge en verwacht een mooie competitie in de vijfde klasse met hele leuke tegenstanders. Ik verwacht dat we kunnen bovenin meedraaien”, aldus de speler van de gedegradeerde Woubruggenaren.

Roodenburg-Woubrugge 4-3 (1-1). 5. Bezzai 1-0, 28. Rolfes 1-1, 47. Van der Reijden 2-1, 59. Serraj 3-1, 60 Van der Reijden 4-1, 82 Boer 4-2, 90 +3. Van der Hulst 4-3.

Basisopstelling Roodenburg: Nour, Yuksel, Mohammed Azarfane, Bezzai, Van der Reijden, Mizab, Achraf Azarfane, Serraj, Zoulali, Annas El-Rabt, Youssef El-Rabt.

Basisopstelling Woubrugge: De Kok, Hoogendoorn, Van Luling, Stan de Groot, Jort de Groot, Veltman, Boer, Rolfes, Angenent, Schipper, Van Rijn.

Auteur: Shravan Dielbandhoesing

Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl