vrijdag, april 19, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestVoorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 27 januari

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 27 januari

-

Nicolaas Boys – Warmunda

Voor Warmunda was de korte winterstop een hinderlijke onderbreking van een succesvolle serie. De Warmonders wonnen haar vijf laatste competitiewedstrijden van 2023, waardoor de Overbos-formatie inmiddels is opgeklommen naar plek vier van de ranglijst. Warmunda kwam afgelopen zaterdag niet in actie, de geplande ontmoeting tegen FC Oegstgeest kon vanwege de slechte gesteldheid van het veld geen doorgang vinden. Komende tegenstander Nicolaas Boys kwam wel in actie. De Nieuwveners waren bij Stompwijk’92 de onderliggende partij, maar de bezoekers verlieten uiteindelijk wel met drie punten het veld (0-1). Het laatste treffen tussen Nicolaas Boys en Warmunda eindigde in een 0-2 zege voor de bezoekers.

Roodenburg – Stompwijk’92

Roodenburg sloot het kalenderjaar af met zestien punten uit elf wedstrijden en staat daarmee in de middenmoot geklasseerd. Wellicht hadden de Leiden Noord-bewoners zich voorafgaande het seizoen zichzelf een wat hogere tussentijdse positie toebedacht, maar de grootste teleurstelling zal vooral het abrupte vertrek van hoofdtrainer Mo Bougrine zijn geweest. Voorhouter Bougrine is inmiddels weer onder de pannen bij de club uit zijn woonplaats, Foreholte, maar de ontstane vacature bij de blauw-zwarten is nog niet ingevuld. Tegenstander Stompwijk’92, de vorige voetbaljaargang gedegradeerd uit de derde klasse, kent tot nu toe een moeizaam seizoen. Uit de eerste twaalf wedstrijden werden slecht zeven punten bij elkaar gesprokkeld, een resultaat in Leiden zal voor de Meerhorst-bewoners dus zeer welkom zijn.

Sporting Leiden – MMO

Komende zaterdag staat op Sportpark de Mors een wedstrijd op het programma tussen clubs die dit seizoen nog niet tot winst kwamen: Sporting Leiden tegen MMO. De thuisploeg behaalde deze voetbaljaargang twee punten uit elf wedstrijden, terwijl de bezoekers, na tien gespeelde wedstrijden, tot één winstpunt kwam. Beide clubs zullen derhalve gebrand zijn om de vurig gewenste driepunter binnen te slepen, om zo een boost voor de rest van het seizoen te krijgen. Zowel Sporting Leiden als MMO, die elkaar nooit eerder troffen in competitieverband,  kwamen dit kalenderjaar nog niet in actie.

Teylingen – Woubrugge

Teylingen kwam afgelopen zaterdag niet in actie, de uitbeurt bij MMO ging niet door, maar desondanks konden de Sassenheimers terugkijken op een prima weekend, omdat eerste achtervolger SJZ verloor bij NSV’46 (4-3). De rood-zwarten openen het nieuwe kalenderjaar derhalve met een thuiswedstrijd tegen Woubrugge, dat in 2024 ook nog niet in actie is geweest. Woubrugge won haar laatste twee wedstrijden voor de winterstop, maar desondanks kan de ploeg van Joey Rietbroek de punten nog steeds goed gebruiken om weg te geraken uit de gevarenzone. Afgelopen seizoen eindigde de ontmoeting tussen Teylingen en Woubrugge in een 3-1 overwinning voor de rood-zwarten.

FC Oegstgeest – NSV’46

Op de Voscuyl staat komende zaterdag een interessante wedstrijd op het programma, want dan krijgt gastheer FC Oegstgeest bezoek van NSV’46. Door het verlies van SJZ bij NSV’46 is de ploeg van Huig-Jan Heeringa de nieuwe runner-up in de vierde klasse A. De achterstand op koploper Teylingen is slechts drie punten, dus er is dit seizoen voor de fusieclub nog een hoop om voor te spelen. Tegenstander NSV’46 is de laatste tijd ook in goeden doen. Door de late winst tegen SJZ nestelde de formatie van Dennis Tijssen zich, met twaalf punten uit vier wedstrijden, aan de kop van de tweede periode. De Noordenaren bezetten met 23 punten uit 12 wedstrijden, de vijfde plaats op de ranglijst.

Overige wedstrijden in deze klasse: SJZ – Meerburg (Zie de Krakerrr van de Week), Floreant – AVV Alphen

Must Read