dinsdag, april 30, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenOp naar (inhaal)speelronde 17 (zondag)..

Op naar (inhaal)speelronde 17 (zondag)..

-

Komend weekeinde vallen er ook op zondag diverse beslissingen in de strijd om de tweede periodetitel. Onze redactie zet de mogelijkheden even op een rijtje en kijkt tevens vooruit naar het restant van de competitieduels van de regionale voetbalclubs. Een wat andere benadering dus dan de lezer gewend is bij de wekelijkse vooruitblik.

Eerste Klasse B:

Voor de tweede periode zijn er nog een aantal ploegen in de race. Achter FC Boshuizen, nummer één in de stand om de tweede periode en tevens lijstaanvoerder in de reguliere stand, staan achtereenvolgens UVS (15 punten), Neptunus-Schiebroek (15 punten), VELO (13 punten) en Nieuwerkerk (13 punten). De twee laatste ploegen zullen wat geluk nodig hebben om uiteindelijk nacompetitie te spelen, maar zijn nog zeker niet kansloos. UVS en Neptunus daarentegen maken de meeste kans. De ploeg van Nico van der Salm heeft op dit moment een iets beter doelsaldo dan de Rotterdammers (+8 om +7), maar de vereniging van de Kikkerpolder gaat aankomende maandag wel bij een moeilijke tegenstander op bezoek, nummer twee Quick zal de tegenstander zijn. Terwijl bij Neptunus hekkensluiter Papendrecht over de vloer komt. FC Boshuizen zou na maandag zelfs al kampioen kunnen worden. Zaterdag speelt de koploper eerst nog de tweede helft uit met een 1-0 achterstand tegen Papendrecht. Maandag ontvangt de ploeg van Mario Koswal VUC.

Restant programma:

FC Boshuizen (thuis): VUC (9/4), Pancratius (22/4), UVS (13/5)

FC Boshuizen (uit): Papendrecht (7/4), Quick (15/4), VELO (6/5)

UVS (thuis): Papendrecht (15/4), GDA (6/5)

UVS (uit): Quick (9/4), VUC (22/4), FC Boshuizen (13/5)

SJC (thuis): Papendrecht (6/5)

SJC (uit): ADO Den Haag (9/4), HVV (15/4), Excelsior ’20 (22/4), VUC (13/5)

Tweede Klasse C:

In de tweede klasse spelen Avv Alphen en UDO ieder nog voor lijfsbehoud. De Oegstgeestenaren bezetten op dit moment de twaalfde plaats, één plaats hoger en met twee punten meer dan de ploeg van Erwin van der Zee. De huidige stand zou betekenen dat UDO nacompetitie zou spelen en Alphen zou degraderen. De
eerstgenoemde krijgt het echter aanstaande maandag wel een stuk moeilijker; Uithoudings Vermogen door Oefening treedt in Nootdorp aan tegen de nummer één RKDEO. Alphen speelt tegen Delft, de ploeg die afgelopen weekend punten liet liggen tegen nota bene UDO (1-1). voetbal-leiden-0107

Restant programma:

UDO (thuis): Olympia (22/4), DONK (13/5)

UDO (uit): RKDEO (9/4), GONA (15/4), Oliveo (6/5)

Alphen (thuis): Delft (9/4), Full Speed (15/4), RKDEO (6/5)

Alphen (uit): Woerden (22/4), HMSH (13/5)

Derde Klasse A:

In de derde klasse lijkt Voorschoten ’97 af te stevenen op het kampioenschap. De voorsprong op nummer twee SJZ – met één duel meer gespeeld- is zeven punten. Voor de tweede periode strijden waarschijnlijk ROAC en SJZ nog voor de titel (verschil is drie punten). De ploeg van Loek Hendriks speelt maandag de derby tegen DOSR. In de reguliere stand moeten Alkmania en Teylingen zich nog steeds behoeden voor degradatie. Teylingen staat op dit moment ‘veilig’, maar Alkmania moet eventueel genoegen nemen met nacompetitie. De Sassenheimers kunnen zich aankomende maandag zo goed als zeker van derde klasse spelen verzekeren als het weet te winnen van Concordia. Meerburg kan zoals het er nu naar uitziet ook nacompetitie spelen. Aan een vierde plaats heeft het genoeg om een laatste periodetitel in de wacht te slepen.

Restant programma:

Voorschoten ‘97 (thuis): Foreholte (9/4), SJZ (15/4), Teylingen (6/5)

Voorschoten ‘97 (uit): FC Lisse (13/5)

SJZ (thuis): SEP (9/4), Meerburg (22/4), Foreholte (13/5)

SJZ (uit): Voorschoten ’97 (15/4), Alkmania (6/5)

ROAC (thuis): Concordia (22/4), FC Lisse (6/5)

ROAC (uit): DOSR (9/4), Teylingen (15/4), DHL (13/5)

Meerburg (thuis): Alkmania (9/4), DOSR (15/4)

Meerburg (uit): SJZ (22/4), Teylingen (13/5)

Teylingen (thuis): Concordia (9/4), ROAC (15/4), FC Lisse (22/4), Meerburg (13/5)

Teylingen (uit): Voorschoten ’97 (6/5)

Alkmania (thuis): SEP (15/4), SJZ (6/5)

Alkmania (uit): Meerbug (9/4), DOSR (22/4)

Vierde Klasse A:

In deze klasse zijn de rollen duidelijk verdeeld. MMO en Stompwijk strijden voor het kampioenschap. De Hoogmadenaren hebben een voorsprong van zes punten, maar hebben wel een duel meer gespeeld. De ploeg van Ben Stukart heeft het aanstaande maandag wat makkelijker dan Stompwijk. MMO neemt het op tegen Roodenburg en de mannen van Ron de Roode ontvangen het gevaarlijke Altior.
Van Nispen lijkt zo goed als uitgeschakeld, maar de ploeg uit De Zilk heeft wel al periodetitel 1 op zak. Naast de periodekampioenen worden er ook nog twee periodetitels verdeeld onder de hoogstgeplaatste ploegen in de reguliere stand. Altior is al zo goed als zeker van nacompetitie, maar voor de andere plaats strijden nog twee teams: Docos en Warmunda. De Leidenaren hebben wel vier punten meer, maar moesten voor dat verschil wel een duel meer spelen. Er is dus nog van alles mogelijk. Docos speelt tegen hekkensluiter Leidsche Boys en Warmunda reist af naar FC Rijnland. Zaterdag wordt Roodenburg- Stompwijk’92 nog uitgespeeld voor een paar minuten (!!). De punten zitten al in de tas van De Roode, enkel is de ritssluiting nog net niet dicht.

Restant programma:

MMO (thuis): Roodenburg (9/4), Altior (22/4), Kickers ’69 (13/5)

MMO (uit): Stompwijk (15/4)

Stompwijk (thuis): Altior (9/4), MMO (15/4), Van Nispen (6/5)

Stompwijk (uit): Docos (22/4), FC Rijnland (13/5)

Docos (thuis): Leidsche Boys (9/4), Stompwijk (22/4)

Docos (uit): GOL Sport (15/4), Altior (6/5)

Warmunda (thuis): Bernardus (6/5)

Warmunda (uit): FC Rijnland (9/4), Kickers ’69 (15/4), Roodenburg (22/4),
Leidsche Boys (13/5)

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read