dinsdag, april 30, 2024
HomeDerde klasseDoCoSKagia juicht, DoCoS treurt na doelpuntrijk duel

Kagia juicht, DoCoS treurt na doelpuntrijk duel

-

derby days streek(Zaterdag, 3A)- Kagia is het seizoen uitstekend begonnen. De ploeg van trainer Jerry Ubink won afgelopen zaterdag ook weer met overtuigende cijfers van DoCoS.  De Leidenaren werden met 4-2 naar huis gestuurd en wachten nog op de eerste overwinning als nieuwkomer in de derde klasse.

Kagia stond voorafgaand aan de wedstrijd – na een gelijkspel tegen DWO en een overwinning bij BSC ’68 – op vier punten en kent daarmee een sterke start. Omdat de wedstrijd van vorige week tegen Koudekerk werd afgelast, stond Docos nog steeds op het ene punt dat werd behaald tegen Lugdunum tijdens de openingswedstrijd. Een mooie uitdaging dus voor DoCoS tegen Kagia om punten te pakken tegen een tegenstander die vorig jaar nog twee klassen hoger uitkwam.

De eerste helft was een weinig spectaculaire. Kagia had een klein overwicht, maar beide ploegen wisten nauwelijks tot kansen te komen, zo constateerde ook Kagia-speler Ruud Heuseveldt. ,,Wij hadden veel meer balbezit, maar we creëerden niet echt veel kansen.’’ Vanaf de DoCoS-bank zag de van VV Leiden overgekomen Danny Sjaardema een zelfde spelbeeld. ,, Er vielen de eerste helft van beide kanten weinig kansen te noteren. Het spel speelde zich vooral op het middenveld af. Kagia had een licht overwicht, maar dat kwam ook door slordigheden van ons. We waren te onrustig in balbezit.’’ Vlak voor rust kwam Kagia toch nog op een 1-0 voorsprong door een volley van Jeffrey Nijenhuis.

De tweede helft leek DoCoS nog steeds wat van slag van die tegengoal, terwijl de voorsprong Kagia duidelijk goed deed. De thuisploeg kwam scherp uit de kleedkamer en wilde de wedstrijd snel op slot gooien.  Dat leek te gaan lukken, want binnen een kwartier na rust had de makkelijke scorende spits Rutger Goudriaan Kagia met twee goals naar een 3-0 voorsprong getild. Heuseveldt zag het tevreden aan. ,,We begonnen de tweede helft scherp en bleven door voetballen. Zij gingen wat meer druk naar voren zetten, waardoor wij op de counter wat meer ruimte kregen. Bij die 3-0 leek het eigenlijk wel gespeeld.’’

DoCoS toonde echter veerkracht en vocht zichzelf terug in de wedstrijd. Via een kopbal van Zoey de Jong en een goed afgemaakt schot van Cenny Scheffer stond het zomaar 3-2 en was de spanning volledig terug in de wedstrijd. Sjaardema: ,,We gingen na de achterstand één op één staan en wat opportunistischer spelen. Wat eerder de spitsen zoeken met de lange bal.  Ook na onze twee goals bleven we dat doen.  Daarna kregen we nog een paar goede kansen via Cenny en Rico (Boumans), maar het zat toen niet echt meer mee.’’

Toen uiteindelijk Ben van der Lans uit een corner voor de 4-2 zorgde, was de overwinning voor Kagia echt binnen en daarmee continueren de Lisserbroekers een prima seizoenstart. Heuseveldt toonde zich na afloop duidelijk een tevreden man. ,,Het gaat goed. We staan nu tweede en hopen voor de eerste periode te kunnen gaan. Het positiespel en voetbal gaan ook met stapjes vooruit en worden steeds beter. We willen ook meer gaan voetballen dan vorig jaar, dus dat was in het begin even wennen, ook met de nieuwe jongens. Maar zaterdag ging het wel aardig.’’ Op de vraag of Heuseveldt denkt dat Kagia deze lijn door kan trekken, antwoordde hij bevestigend. ,, We hopen het wel!  We spelen met jonge jongens die elke wedstrijd meer in hun ritme komen, beter gaan voetballen en elkaar ook steeds beter gaan vinden. We hopen het lange tijd zo door te kunnen zetten.’’

Sjaardema moest lange tijd vanaf de bank toekijken en werd slechts een klein deel van de wedstrijd speeltijd gegund. Dat hij daarvan baalt is logisch, maar hij weigert bij de pakken neer te gaan zitten. ,,Ik heb de afgelopen paar jaar bij Leiden alles gespeeld, dus dan is het wel teleurstellend als je niet speelt. Ik ben natuurlijk niet naar DoCoS gekomen om op de bank te zitten. Maar ik moet gewoon mijn best blijven doen en het laten zien op trainingen. Wachten op mijn kansen. Ik heb het bij DoCoS goed naar mijn zin, het is een leuke jonge groep.’’ In het voetballende gedeelte van de promovendus heeft Sjaardema ook alle vertrouwen. ,,Tegen stugge tegenstanders als Kagia met wat meer kracht en lengte hebben we het nog wel lastig, maar we hebben voetballend een hele goede ploeg. De middenmoot moet dit jaar denk ik sowieso wel goed komen.’’

Volgende week wacht DoCoS de eerste thuiswedstrijd van het seizoen als SEV op bezoek komt. Kagia gaat dan op studentenbezoek bij LSVV, dat nog op nul punten staat, en gaat proberen een vervolg te geven aan de veelbelovende start van de competitie.