dinsdag, april 30, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseNederlaag voor ROAC na prachtige serie van ruim zeven maanden

Nederlaag voor ROAC na prachtige serie van ruim zeven maanden

-

Eerste klasse B (zondag)- Wat je van ver haalt is lekker, zo wordt wel eens gesteld. Voor ROAC ging die vlieger in en tegen Vlissingen niet op. De paarswitten kwamen er nauwelijks aan te pas en moesten met een 2-0 nederlaag de terugreis aanvaarden.

Aanvaller Djimmy Wagter speelde geen verstoppertje na de nederlaag in Zeeland. ,,Een vrij kansloze nederlaag. We werden vanaf de eerste minuut vastgezet en konden ons deze middag niet of nauwelijks onder de druk uit voetballen. Bij fases konden we een beetje meedoen, maar er viel eigenlijk niets te halen voor ons. Okay, het bleef lang 1-0 en dan mag je blijven hopen natuurlijk. Freek Heemskerk was er met een kopbal vlak voor tijd nog dichtbij, maar het mocht niet zo zijn en daar kan ik wel mee leven eerlijk gezegd. Vlissingen is een goede ploeg. Vergeet ook niet dat zijn vorig seizoen nog hoofdklasser waren, terwijl wij nog in de tweede klasse uitkwamen.”

De linksbuiten over de tegenstander. ,,We kwamen er niet aan te pas bij hun centrale verdedigers. Verder speelden hun backs ‘hoog’ en daardoor liepen we telkens achter de tegenstander aan. We kregen amper grip op ze. Het maakte dat zij wel vijf keer een honderdprocent kans hebben gehad voor de rust. De 1-0 viel halverwege de eerste helft en was al met al een magere afspiegeling.”

In de tweede helft ging het iets beter met ROAC, maar het duurde lang voordat ook op een Rips doelpunt mocht worden gehoopt. ,,We bleven ons het snot voor de ogen lopen, maar het bleef een ondankbare wedstrijd voor ons. Het was hard werken voor weinig. In de extra tijd maakte zij er nog 2-0 van en de zege kwam hen volkomen toe. Daar hoef ik niet over te liegen. Onze keeper heeft er tenslotte ook nog aardig wat staan uithouden.”

ROAC vertrok al vroeg in de ochtend. ,,Om 9.15 gingen we rijden en op een uurtje na zullen we twaalf uur later thuis zijn. Het is wel een leuke belevenis. In de ochtend hebben we onderweg nog wat gegeten met zijn allen en diverse supporters hebben er een heuse trip van gemaakt. Op de terugweg halen we nog wat drankjes bij de supermarkt en dan zal het best nog wel gezellig worden in de bus. Nu, een uurtje na de wedstrijd, balen we nog wel even met de groep van deze nederlaag maar hier moeten we ook weer niet te lang bij stil staan. We wisten vooraf ook wel dat zij de favoriet waren en dat het voor ons een hele lastige middag zou worden.”

De laatste nederlaag van de ploeg van Hein Leliveld dateerde alweer van 10 maart 2019, toen nog uitkomend in 2C. KDO was destijds te sterk. Ruim zeven maanden bleef ROAC dus ongeslagen in competitieverband en dat is en blijft een prestatie van formaat!