woensdag, april 17, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Alphert Christina (LSVV'70) : Op zaterdag zie ik wel wie de tegenstander...

Alphert Christina (LSVV’70) : Op zaterdag zie ik wel wie de tegenstander is

-

Met een assist en een doelpunt had Alphert Christina een belangrijk aandeel in de eerste seizoenszege van LSVV’70. Loosduinen werd met 2-1 verslagen, waardoor er weer enig optimisme te bespeuren viel bij het keurkorps van Wim Mugge.

 

LSVV’70 zorgde met een ‘geweldige instelling’ voor een primeur in de derde klasse B. Dat Loosduinen puntloos huiswaarts moest keren, was in de ogen van Wim Mugge ook terecht. Peter van Diggele was de maker van de openingstreffer, terwijl uitblinker Alphert Christina de stand naar 2-0 tilde. De aansluitingstreffer en de rode kaart voor Hubert Meulman werden op de koop toegenomen.

 

,,We speelden eindelijk naar onze mogelijkheden. Vooral voor rust was het heel behoorlijk en basis van die eerste helft kwam de zege ons ook toe. In de slotase werd het nog wel billenknijpen, maar we hielden gelukkig stand”, vatte Mugge het duel nog eens samen.

 

Christina werd dus naar voren geschoven als de belangrijkste pion bij LSVV, maar daar wilde de lange spits niets van weten. ,,Nee, dat vind ik overdreven gesteld. Het is voor mij persoonlijk prettig te scoren en een assist op mijn naam te krijgen, maar dit was een troimf van het elftal. Er werd gewerkt van de eerste tot en met de laatste minuut. Vanaf vorige week is een beter gevoel ontstaan, hoewel we de goals nog eenvoudig om de oren gekregen. Nu namen we zelf de leiding en konden zij er niet meer overheen komen.”

 

In februari zal de targetman van LSVV gaan trouwen en wat dat betreft was Christina daags na de overwinning al weer met andere zaken bezig. ,,Ja, we gaan kijken naar een geschikte locatie en meer van dat soort zaken. Ik ben sowieso niet het type dat erg lang stil blijft staan bij een voetbalwedstrijd. Ik vind het ontzettend leuk om te spelen, maar ik zie pas op zaterdag tegen wie we spelen. Daarvoor zijn bij ons de Jonken en Jansens voor. Andere uitslagen volg ik ook niet op de voet. Het is uiteindelijk maar een hobby. En nee, voor mij dus geen Leids feest. Wij richten ons op onze trouwdag.”

 

Op de vraag wat hij tot nu toe van de tegenstand vond, weet Christina wel een antwoord. ,,Polanen vond ik echt een goede ploeg. Van ploegen als Duindorp en Loosduinen hoeven wij niet te verliezen, hoewel ik mij ook realiseer dat Loosduinen in de laatste fase ook zomaar had kunnen winnen. Wij zijn zelf ook geen topper in deze klasse en dat weten we ook van onszelf. Wat dat betreft is er ook geen nieuws onder de zon, want we doen al jaren mee onderin.”

 

Binnenkort zal Christina in Groningen gaan werken en niet meer kunnen trainen bij LSVV. Naar een oplossing wordt gezocht. ,,Er zijn daar ook zat amateurclubs en ik zal best een club vinden waar ik mee kan gaan trainen. Ik zal doordeweeks daar blijven, maar er op zaterdag wel bij kunnen zijn. Ja, en dan zien we wel of ik evenveel speel als nu. Dit LSVV heeft ook weer niet zoveel mogelijkheden.”

 

In alle door hem gespeelde duels scoorde Christina tot nu toe en daarover is hij wel te spreken. ,,Een gemiddelde van 1 op 1 is niet verkeerd. In tegenstelling tot vorig seizoen, waarin vaak vanaf links speelde, was ik nu weer de aangewezen puntspeler. Dat pakte tegen Loosduinen aardig uit met lopende mensen om mij heen. Die assist kwam voort uit een combinatie met Geert Jan Jonk. Mijn goal ontstond nadat ik de buitenspelval ontliep en een keer niet werd afgevlagd door de grensrechter. Gelukkig kon ik de keeper omspelen en scoren.”

 

Wim Mugge gaf de voorbije weken aan dat Wouter Jansen node wordt gemist. Deel je die mening? ,,Zeker. Hij zette de lijnen uit en had ook een natuurlijk overwicht binnen de groep. Toch denk ik dat we met Boris Cammelbeeck  op het middenveld en Wouter Huisman achterin ook jongens hebben lopen die de ploeg sturing kunnen geven. Maar dat dit een zwaar seizoen is en blijft, is wel zeker. De groep wordt ouder en ouder en de aanwas is minimaal. De rek gaat er wel uit als we vierde klasse zouden moeten gaan spelen. Daarom is het van belang dat wij weer binding krijgen met de universiteit om zodoende weer nieuwe leden binnen te kunnen halen. Dat besef is er in elk geval zeker, dus wellicht dat het verhaal niet zo somber wordt als het nu lijkt.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read