woensdag, april 17, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Wouter Huisman (LSVV'70): ,,Alle vertrouwen in handhaving" .

Wouter Huisman (LSVV’70): ,,Alle vertrouwen in handhaving” .

-

artikel image LSVV 2LSVV’70 heeft zaterdag in de thuiswedstrijd tegen SEV een knappe overwinning geboekt: 1-0. De Leidse studenten lijken hiermee de weg omhoog te hebben ingeslagen en verlaten enigszins de degradatiezone van de derde klasse B. Volgens LSVV-speler Wouter Huisman is een plaats bovenaan het welbekende rechterrijtje zeker haalbaar.

De ploeg van trainer Wim Mugge kwam tegen Sport En Vriendschap sterk voor de dag. De Leidschendammers draaien goed mee in de bovenste regionen van de afdeling, maar kwamen dit weekend na het bezoek aan de Kikkerpolder van een koude kermis thuis. Wouter Huisman vond de overwinning van de Leidse studenten verdiend: ,,We waren – zeker in de beginfase – beter dan SEV. Na een uur spelen kwamen we dan ook verdiend op 1-0 door Sander Mulder, alleen gingen we daarna achteruit lopen. SEV probeerde het nog wel en zette ons onder grote druk, maar dat heeft tot maar één grote kans geleid.”

Opvallend was dat de Leidenaren weer eens de nul hielden. ,,Dat gebeurt niet zo vaak”, geeft Huisman toe. ,,Vooral in uitwedstrijden krijgen we veel doelpunten tegen. Dat komt denk ik doordat we te snel een doelpunt tegen krijgen en onze motivatie dan een beetje wegebt. Maar je ziet dat we het wel kunnen. We zijn in ieder geval blij met deze drie punten.”

Aan de doelstelling verandert volgens Huisman niets. ,,We willen ons gewoon handhaven in de derde klasse en we staan nu boven de streep. In deze afdeling steekt er een aantal teams bovenuit, zoals Polanen en Monster, maar wij winnen nu van een team uit het linkerrijtje; dat geeft aan dat we goed genoeg zijn om ons te handhaven. Een plaats bovenaan het rechterrijtje is dus zeker haalbaar. Ik heb er alle vertrouwen in.”

Zoals gezegd werd het Leidse doel weer eens schoongehouden. De laatste keer dat een tegenstander niet kon scoren tegen de formatie van Wim Mugge was op 7 mei 2011 (Hazerswoudse Boys thuis).

Ook trainer Mugge was content met de driepunter en het vertoonde spel. ,,Ja, met name in de eerste helft. In die fase hadden we er ook best drie kunnen maken. Geert Jan Jonk ging alleen op de keeper af, Alphert Christina en Stijn Kalsbeek kwamen ook dicht bij een treffer. Overigens vind ik het dat Stijn het goed doet in de punt. Dat probeersel pakt goed uit. Na onze goal in de tweede helft, waarbij Hubert Meulman een groot aandeel had, kregen we het wel lastiger. Daarvoor vond ik het verweer van SEV maar matig. Toch blijft het een verrassende overwinning, want nu misten we Boris Cammelbeeck weer. Daar stond tegenover dat Job (Weststrate, red.) uitstekend stond te keepen. Prettig dat er toch steeds regelmatiger andere jongens op staan bij ons.”

Volgende week staat er een lastige (inhaal)uitwedstrijd op het programma voor de studenten. Zij mogen op bezoek bij Naaldwijk, dat tweede staat met slechts één punt achterstand op koploper Monster.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read