zondag, mei 26, 2024
HomeVijfde klasseLSVV'70Wim Mugge over LSVV en de Piet Boot Bokaal

Wim Mugge over LSVV en de Piet Boot Bokaal

-

Wim Mugge bezocht voor onze website de strijd op de eerste dag van de Piet Boot Bokaal bij GHC. De trainer van LSVV’70 had zelf een vrije middag. ,,We hebben met onze groep in de ochtend getraind, vandaar dat ik ’s middags wat tijd kon doorbrengen bij GHC.”

Begrijp ik nu dat LSVV’70 nog steeds niet speelde in oefenverband?

,,Dat klopt. Door misverstanden zijn duels met ASC en een combinatieteam van ARC niet doorgegaan. Onze eerste tegenstander is nu Kickers’69 voor de beker. Toch hebben we al wel aardig getraind en heb ik een eerste indruk van de groep en wat nieuwe spelers.”

Wat heb je zoal gezien bij de wedstrijden tussen Valken’68 en DOSR enerzijds en GHC versus Lugdunum anderzijds?

,,Valken liep uiteindelijk makkelijk weg bij DOSR, hoewel het lange tijd 2-2 stond. Je kon wel zien dat zij verder zijn dan DOSR, maar Valken speelt dan ook een klasse hoger. De wedstrijd tussen GHC en Lugdunum baarde mij meer opzien. Ik had echt het idee dat Lugdunum de eersteklasser was en GHC de derdeklasser. Lugdunum speelde heel fris van de lever en daar had GHC heel veel moeite mee. Conditioneel kwam het team van Ed Kluivers er evenwel doorheen te zitten en daardoor won GHC nog met 4-3, na een 1-3 achterstand. In elk geval was het een echte wedstrijd en dat is toch eigenlijk heel leuk als het gaat tussen twee Leidse ploegen. Jammer dat de belangstelling wat tegenviel, maar het was ook weer eens regenachtig. Al met al heb ik me best vermaakt, maar willen we zo onderhand nu zelf wel eens aan de bak.

Het bekeravontuur staat voor de deur dus eindelijk is het zover.

,,Gelukkig wel, want voor je het weet start de competitie en LSVV moet nu maar eens goed starten. Vorig seizoen pakten we veel te weinig punten in het begin en daardoor hebben we telkens tussen hoop en vrees moeten leven. Nu eerst de beker. Ik ga er eens goed voor zitten, mede met het oog op wat nieuwe jongens. Hopelijk levert de El Cid-week ons nog wat op.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read