ts-rkvvteylingenTeylingen (zondag, 3a)- Teylingen degradeerde vorig seizoen op de laatste speeldag uit de tweede klasse. Dus keerde de zondagclub uit Sassenheim na twee jaar weer terug op een lager niveau. Dit seizoen was de verwachting om weer in de top mee te kunnen draaien, maar na de eerste seizoenshelft staan de roodzwarten op een teleurstellende twaalfde plaats met drie punten meer dan rode lantaarndrager Moordrecht.

Toch is er volgens Teylingen-trainer Kees Zethof nog niets aan de hand.

,,Het gaat inderdaad niet naar wens tot nu toe, want we presteren op dit moment beneden niveau. Dat moet beter, maar ik beloof dat we terugkomen in de tweede seizoenshelft. Er is nog van alles mogelijk om nog te kunnen stijgen op de ranglijst; het verschil met nummer 5 Concordia bedraagt maar 6 punten. Bovendien krijgen we na de winterstop een aantal belangrijke jongens erbij, die terugkeren van een blessure. Dus ik ben vol vertrouwen dat het allemaal goed gaat komen.

Wat hoop je te kunnen veranderen na de winterstop?

,,Tot nu toe vallen de resultaten tegen; daar ben ik heel eerlijk in. Jammer genoeg hebben we de goede voorbereiding op dit seizoen niet door kunnen trekken naar de rest van het seizoen. Afgelopen wedstrijden hebben we veel te weinig punten gehaald. Echter, als je naar de uitslagen kijkt verliezen we bijvoorbeeld met 0-2 van Voorschoten ’97; staat het 10 minuten voor tijd nog 0-0 en geven we het daarna volledig weg. Ik hoop dat mijn ploeg makkelijker gaat voetballen en dan is een keer voorkomt in plaats van achterkomt. Dat is zo belangrijk in wedstrijden, want dan komt de ploeg in een “flow”. De sfeer is overigens prima in de groep, dus de resultaten komen vanzelf wel.’’

Kees, na dit seizoen ga je weg bij Teylingen 1. Heb je al nieuwe plannen gemaakt? Ben je opzoek naar een nieuw club?

,,Nee, daar ben ik totaal nog niet mee bezig. Ik wil eerst dit seizoen afmaken. Overigens ga ik zelf niet op zoek naar een club. Ik ga niet forceren; alleen als een club mij echt wil, komt de club vanzelf wel naar me toe. Hopelijk komt er een interessante club. Zo niet, dan vermaak me ook wel hoor.’’

Wat vind jij de beste ploeg van de derde klasse A? En waar gaan jullie eindigen?

,,Voorschoten ‘97 staat op dit moment bovenaan met zes punten voorsprong op SJZ en acht op nummer 3 SVLY. Ik vind Voorschoten een heel goed collectief als team en SVLY is individueel de beste ploeg. De titelstrijd zal waarschijnlijk gaan tussen Voorschoten en SVLY en ik gok op het linkerrijtje voor Teylingen. We gaan gewoon lekker onbevangen spelen na de winterstop en dan zien we wel weer. Ik spreek dan ook nooit doelstellingen uit, maar wel verwachtingen. Aan het begin van het seizoen had ik natuurlijk in de winterstop in het linkerrijtje willen staan, maar het is niet anders. Het belangrijkste is om in elk geval positief te blijven.”

Teylingen, in cijfers:

Thuis: 6-10-7-8

Uit: 7-3-13-23

Totaal: 13-13-20-31

Grootste overwinning: 3-1 tegen DHL (thuis)

Grootste nederlaag: 7-2 tegen Concordia (uit)