woensdag, april 17, 2024
HomeLFCLFCBart-Jan Neuteboom: ,,Het idee leeft dat er iets moois staat te gebeuren"

Bart-Jan Neuteboom: ,,Het idee leeft dat er iets moois staat te gebeuren”

-

nabeschouwing167x60Bij FC Boshuizen lijkt weinig meer fout te kunnen gaan. De ploeg van trainer Mario Koswal is voortvarend begonnen aan de competitie en lijkt alleen nog maar sterker te worden. In de eerste klasse B werd zondag op bezoek bij Pancratius met 2-4 gewonnen, nadat Boshuizen tien minuten voor tijd nog op een comfortabele 0-4 voorsprong stond.

Een van de steunpilaren van Boshuizen is Bart-Jan Neuteboom, de centrale verdediger die dit jaar overkwam van UVS. Op de Kikkerpolder wist hij nooit een basisplaats te bemachtigen, maar bij Boshuizen speelt hij een belangrijke rol. Neuteboom: ,,Het is heerlijk om weer belangrijk te zijn. De trainer zocht iemand die tijdens de wedstrijden de verdediging kan organiseren en rust kan houden. In die rol kan ik mij uitstekend vinden. We hebben trouwens een heel sterke defensie, alleen wel jammer dat we niet zo vaak de nul houden.”

Ook tegen Pancratius lukte het de Leidenaren niet om de nul te houden. Boshuizen stond bij rust met 0-2 voor door doelpunten van topscorer Gary Mendes Rodrigues en Mehmet Güngor. Na rust scoorde wederom Rodrigues na een sublieme individuele actie: 0-3. De 0-4 kwam op naam van Roberto Escudero. Toch scoorde thuisploeg Pancratius nog tweemaal. ,,We stonden 0-4 voor en de wedstrijd was allang gespeeld. Toen kwam er echter een bal in de zestien die via mijn borst tegen mijn arm aankwam, waardoor zij een penalty kregen”, zegt Neuteboom schuldbewust. ,,Uit een scrimmage kwam vervolgens nog een tweede goal, maar in gevaar zijn we verder niet geweest.”

Bij FC Boshuizen raakt men er steeds meer van overtuigd dat een kampioenschap niet alleen tot de mogelijkheden moet behoren, maar dat de ploeg eigenlijk voor niets minder moet gaan. ,,Wij hebben het beste team uit deze afdeling”, weet Neuteboom. ,,Alleen VELO en UVS hebben we nog niet gehad, maar tot nu toe hebben we het alleen lastig als we andere ploegen onderschatten. Maar ik merk dat in de groep steeds meer het idee begint te leven dat er iets moois staat te gebeuren en dat we elke week beter worden.” Dit is niet in de laatste plaats door de inbreng van Neuteboom zelf. ,,Ik kom veel aan spelen toe en ik ben weer fit, dankzij onze trainer. Toen ik naar Boshuizen kwam, heb ik open kaart met Mario Koswal gespeeld. Ik heb hem verteld dat ik een verleden vol blessures heb en dat ik een aangepast programma nodig heb. Daarin geeft hij me alle vrijheid; hij zei dat ik degene ben die moet aangeven wat ik wel en niet kan. Daar ben ik hem zeer dankbaar voor.”

De geboren en getogen Leidenaar geniet van dit seizoen en wil eindelijk een heel seizoen laten zien wat hij kan, maar één wedstrijd is voor hem wel erg speciaal. Op 11 december gaat FC Boshuizen op bezoek bij de club waar Neuteboom zoveel jaren heeft gespeeld: UVS. ,,Iedereen bij Boshuizen heeft het er al over, iedereen weet ook hoe belangrijk die wedstrijd is. Ook omdat mijn broer Jesper daar speelt, ik hoop dat hij mee kan doen. Dat worden leuke duels tussen ons wanneer hij mee opkomt bij corners en vrije trappen. Maar ik hoop vooral op een leuke pot, waarna wij als winnaar van het veld stappen.”

Aangezien de Boshuizenaren nog geen wedstrijd afgelast zagen worden, hoeft de ploeg volgende week niet aan te treden. Over twee weken echter volgt de kraker van de eerste klasse B: dan komt nummer twee VELO, dat drie punten achterstaat op FC Boshuizen, op bezoek.