maandag, april 15, 2024
HomeLFCLFCMehmet Güngor: ,,Waken voor onderschatting"

Mehmet Güngor: ,,Waken voor onderschatting”

-

FC Boshuizen is goed op weg naar het kampioenschap in de eerste klasse B. Afgelopen zondag werd Nieuwerkerk met 0-2 verslagen en kwamen de mannen van Mario Koswal nauwelijks in de problemen. De koppositie werd daarmee gehandhaafd, maar aanvaller Mehmet Güngor bekijkt elke wedstrijd apart en weigert daarom te praten over een eventueel kampioenschap.

Güngor wil eerst de wedstrijd van volgende week afwachten. Dan moeten de Boshuizenaren aantreden tegen Quick, de nummer twee op de ranglijst. ,,Volgende week verwacht ik een wedstrijd waarin beide teams proberen te voetballen, maar wel op het scherpst van de snede. Nee, ik ga geen uitslag voorspellen, maar ik denk wel dat wij thuis moeten winnen”, stelt Güngor.

De overwinning op Nieuwerkerk was een moeizame, maar ook terechte zege, vond Güngor: ,,Zij hadden veel overtredingen nodig en waren eigenlijk niet in staat om echt te voetballen. Wij deden dat wel en daardoor creëerden we in het begin wat kleine kansjes. In de 42e minuut werd een overtreding op Gary Mendes Rodrigues gemaakt in het strafschopgebied. Gary schoot hem zelf binnen, waardoor wij wat rustiger konden gaan spelen.”

Güngor was in de 90e minuut zelf verantwoordelijk voor de 0-2, een schot van een meter of twintig onderkant lat, waarna Boshuizen zich had verzekerd van de drie punten. ,,In gevaar zijn we eigenlijk niet geweest, ondanks dat het zo lang slechts 0-1 bleef. Zij kwamen niet verder dan schoten uit de tweede lijn, terwijl er van ons nog een doelpunt onterecht werd afgekeurd wegens buitenspel.”

De maker van de tweede Leidse treffer wist wel te verklaren waarom Boshuizen zoveel moeite had met dit Nieuwerkerk: ,, Ze hebben een heel stug team en ze zaten er continu kort op. Bovendien zijn wij nogal snel geneigd tot onderschatting van de tegenstanders, al helemaal als het laaggeklasseerde teams betreft. We moeten echt waken voor die onderschatting.”

Met de bouw van het splinternieuwe complex op de Boshuizerkade heeft FC Boshuizen al een accommodatie die de hoofdklasse waardig is. Volgens Güngor is het team dat ook: ,,Wij hebben een team dat goed genoeg is voor de hoofdklasse. Zeker weten.”

De eerste grote stap kan dus zoals gezegd volgende week zondag gemaakt worden, als Boshuizen en Quick in een onderling duel mogen gaan strijden voor de eerste plaats. Op dit moment bedraagt het verschil een punt in het voordeel van Boshuizen.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read