Mitchel Beijersbergen had een heel ander beeld van de start van FC Rijnvogels voor ogen. En met hem veel andere mensen die de Katwijkse ploeg een warm hart toedragen. Na een nieuwe nederlaag is de ploeg van Frenk van der Kleij voorlaatste in de eerste klasse.

 

BVCB won afgelopen zaterdag met 4-1 van de Kooltuinbewoners. Wat is er aan de hand met Rijnvogels?

 

 ,,Wie het weet, mag het zeggen. Ik zou het echt niet weten. Als ik die vier gespeelde wedstrijden terughaal, dan hadden we vier keer kunnen winnen. Nee, moeten winnen. We zitten in een fase waarin werkelijk niets mee zit. Nu hadden we de pech dat onze keeper zijn dag niet had. Anderzijds, we moeten het onszelf makkelijker gaan maken. We krijgen wekelijks veel kansen en als ze er binnenkort wel in gaan, dan komt het snel goed met ons.”

 

Vier duels gespeeld en pas 1 punt op het scorebord. Maak je je zorgen?

 

,,Ik ga mij pas zorgen maken als we geen kansen meer creëren, maar daar is tot nu toe geen sprake van geweest. Zelf heb ik tot nu toe ook niet goed gespeeld, hoewel het zaterdag al wel beter ging. Bennie van Fruchten en Jeffrey Sam Sin zitten er aan te komen en daar worden we niet minder van. Dus nee, ik maak me niet druk. Het zal snel beter gaan met Rijnvogels.

 

Tegen BVCB kregen jullie laten we zeggen ‘suffe’ goals tegen. Maar ja, zo is er wekelijks wel een reden aan te voeren voor een nederlaag.

 

 ,,Er worden simpelweg teveel fouten gemaakt, ongeacht door wie of in welke linie. In deze wedstrijd kwamen we snel knullig achter en toen dacht ik wel even ‘het zal toch niet weer fout gaan he’. Daarna kregen we echter zat kansen en dacht ik dat we het tij wel konden keren. Helaas kregen we juist zelf de meest trieste goals tegen.”

 

De sfeer zal er niet beter op worden. Hoe moet dit verder?

 

 ,,In de eerste helft was er ook onderlinge wrijving, maar dat is in de rust bijgepraat. Ik denk ook dat het juist goed is om elkaar op fouten te wijzen. Ik heb zelf ook wel eens irritaties en die moeten eruit. Met hard werken kunnen we er bovenop komen en ik blijf daar ook in geloven. Ik zit hier nog niet lang, maar dit is een leuke groep en dat zie ik nu niet anders omdat het nu even niet meezit. Ik zie nog steeds kansen op een topdrie klassering.”

 

Wanneer raak jij wel in paniek?

 

 ,,Als we na pakweg tien á elf wedstrijden nog laag staan, maar daar ga ik absoluut niet van uit. Het zegt me nu nog niets dat we zo laag staan, omdat we vier keer niet minder waren dan de tegenstander. Naar elkaar wijzen heeft ook geen zin en het is mij veel te gemakkelijk om te stellen dat het aan de trainer ligt. Als wij meer hadden gescoord, waren we nu misschien wel koploper geweest. Dat dus met dezelfde trainer.”

 

 Ook liet onze redactie trainer Frenk van der Kleij nog even aan het woord.

 

Van der Kleij schaamde zich bijna om de woorden te bezigen, maar de trainer moest weer stellen dat een buitenstaander de wedstrijd had moeten zien om het te geloven. In Berkel en Rodenrijs waren de doelmannen bepalend voor de uitslag vond Van der Kleij. ,,We waren koud begonnen of onze keeper (Rob Platteel, red.) dook onder een bal door. Helaas voor hem en ons was hij ongelukkig in de wedstrijd en dat leverde hen drie goals op. Bij BVCB was de doelman juist niet te kloppen en daarmee is de nederlaag grotendeels verklaard. We hadden na de ongelukkige domper van vorige week oprecht een goed gevoel, maar helaas liepen we vanaf het begin achter de feiten aan. Positief is wel dat Sam Sin en Van Fruchten gaan aansluiten. Met hen erbij moeten we in staat zijn een ommekeer teweeg te brengen.”

 

Wat dat betreft hebben Beijersbergen en Van der Kleij dus geloof in een spoedig herstel. Middenmoter Spijkenisse moet daar komend weekeinde het eerste slachtoffer van worden.

 

{moduleid [311]}