-

Voor de verslaggever van de voetbalsite Leidenamateurvoetbal.nl was het vanmiddag een bijzonder moment. Als toenmalige trainer van Docos debuteerde de toen 18-jarige Hans van Marwijk in zijn eerste elftal, om hem zondagmiddag op zijn drieënveertigste (!) wederom te zien spelen in het eerste elftal.

Dat Docos het op dit moment moeilijk heeft is geen publiek geheim. Trainer Ton van der Bijl moest wederom een beroep doen op de ‘Good old’ Hans van Marwijk. ,,Het moet niet gekker worden”, aldus de 43-jarige Van Marwijk. ,,Het is pure noodzaak”, volgens de geplaagde trainer. ,,We hebben slechts 25 man beschikbaar voor het eerste en tweede elftal.”

Collega trainer Ronald Mink van Rijnland heeft echter geen boodschap aan  deze perikelen. Bij zijn elftal is de beleving en het plezier helemaal terug. En als er verloren wordt zijn de spelers er doodziek van en dat zegt volgens Mink genoeg.”

De wedstrijd kwam op deze grauwe middag maar moeizaam op gang. Docos kreeg in de beginfase al na vier minuten een grote mogelijkheid om de score te openen, maar de doelman pareerde deze uitstekend.  Docos viel vooral op door de vele slordigheden en het onsamenhangende spel. Het lukte de ploeg maar zelden om een goede combinatie op te zetten. Rijnland, zonder zelf in de eerste rondgang groots te spelen, combineerde beter en nam na ongeveer 25 minuten het initiatief, zonder ook echt gevaarlijk te worden.

Beide verdedigingen heerste tot aan de 45e  minuut de wedstrijd. Tot Rijnland speler David Mink, in de 45e minuut, vanaf 25 meter de 0-1 binnenschoot. Wat de thee extra goed deed smaken voor de buur van de roodwitten.

De tweede rondgang was nog geen acht minuten oud of Rijnland gooide via een prachtige goal van Stefan Distelvelt de wedstrijd op slot 0 – 2. Vanaf dat moment was Rijnland heer en meester.
Van Marwijk: ,, Na die 0-2 was alle plezier bij me weg. Die gasten waren veel beter en hebben een goede ploeg.”

Na een verdedigingsfout in de Docos defensie kon Mike van Koppen met een droge knal de 0 – 3 aantekenen. In de 75e minuut deed de thuisclub wat terug. Wesley de Nijs kon vanaf de middellijn vrij oplopen richting vijandelijk doel (na een organisatie fout achterin) en beheerst de 1-3 maken.
Mike van Leeuwen, ingevallen voor Stefan van Distelvelt, maakte in de 90e minuut de laatste treffer van de middag door een uitstekende voorzet in één keer op zijn pantoffel te nemen:  1 – 4.

David Mink kon terug kijken op een goede wedstrijd. Hij vormt samen met de Mike van Koppen een prima duo dat elkaar goed aanvoelt en elkaar ook van alles gunt. Hij scoorde inmiddels 7 goals uit 6 wedstrijden waarvan vijf met het hoofd.

Op de ranglijst ging Rijnland Docos voorbij. Het verschil is slechts een punt, maar Docos kwam al wel een keer meer in actie.