maandag, mei 6, 2024
HomeZaterdagDerde klasseSeizoen is voor ROAC zo goed als klaar

Seizoen is voor ROAC zo goed als klaar

-

Derde klasse C (zondag) – Voorafgaande het treffen met staartploeg DIOS had ROAC nog een klein beetje op hoop op de vierde plaats in de eindrangschikking (wat plaatsing voor de nacompetitie zou betekenen), maar na het puntenverlies tegen de Nieuw-Vennepers (1-1) kunnen die ambities diep de koelkast in. Concurrent TABA won gisterenavond wel haar wedstrijd en hoewel er nog een theoretisch kansje is dat de Rippers zich mogen melden voor het competitie-extraatje, wordt daar door niemand op het Hertogspark serieus rekening meer mee gehouden. Dat houdt dus in dat de paarshemden ook in het seizoen 2024/2025 zullen uitkomen in de derde klasse zondag.

Op het spekgladde kunstgras waren beide ploegen in het eerste half uur van de wedstrijd erg aan elkaar gewaagd. Beide doelmannen hoefden niet in actie te komen, maar bij de eerste serieuze aanval was het wel direct raak. Loek van As denderde door aan de linkerkant van het veld en leverde vervolgens een messcherpe voorzet af. De instormende DIOS-verdediger Rick de Kooker kreeg de bal ongelukkig tegen zijn been en liet daarmee zijn doelman Rinse Klinkenberg volstrekt kansloos (1-0).

Bijna vanaf de aftrap was het alweer gelijk. DIOS-middenvelder Cerezo Hilgen was na een verre voorzet iets sneller bij de bal dan ROAC-doelmanTijn van der Geest en kon zo de 1-1 binnenkoppen. Wesley Boomgaart kreeg vlak voor rust nog een grote kans op de 1-2, maar hij zag zijn doelpoging net naast het Ripse doel eindigen.

Na rust gooiden beide teams alle schroom van zich en beloonden de verregende toeschouwers op een lekker tweede bedrijf. De thuisploeg had in het eerste kwartier na rust het beste van het spel en een thuistreffer in die fase zou dan ook zeker verdiend zijn geweest. Jay Koek (afstandsschot op de lat), Yoek Bentvelzen en Mat van Benten kregen goede mogelijkheden op een hernieuwde voorsprong, maar het aluminium en goed keeperswerk van Klinkenberg verhinderden de 2-1.

Ook de gasten lieten zich in aanvallend opzicht niet onbetuigd, maar ook hier was het geraamte van het doel een sta-in-de-weg. De beste mogelijkheid op de winnende treffer was voor Quinten Wijnands, maar hij schoot, in volkomen vrijstaande positie, naast het doel van Van der Geest. Zo eindigde het duel in een gelijkspel, een resultaat dat de veldverhoudingen volkomen recht deed.

Hoewel de huidige voetbaljaargang formeel nog niet voorbij, er staan voor ROAC nog twee competitiewedstrijden op het programma, blikte trainer Bart Jansen alvast terug op het (bijna) afgelopen seizoen. Jansen:,, Welk gevoel over dit seizoen overheerst? Dat is een beetje wisselend. Ik vond dat we een hele goede fase hebben gehad, waarin we lang ongeslagen zijn gebleven. We zijn nog steeds de ploeg met de minste tegendoelpunten en dat is een fijn gevoel. Aan de andere kant hadden we regelmatig problemen om aanvallend een vuist te maken. Dat was ook vanavond een beetje zichtbaar. Er staat voor ons nu misschien niets meer op het spel maar we willen de laatste twee wedstrijden gewoon winnen, om zo het seizoen op een goede wijze af te sluiten’’, aldus Jansen tot besluit.

ROAC – DIOS 1-1 (1-1) 35. e.d. DIOS 1-0, 40. Hilgen 1-1.

Opstelling ROAC: Van der Geest, Van der Meer, Van Benten, Boere, Koek, Heemskerk, Van Seggelen, Van der Poel, Hogenboom, Van As (70. Van Veen), Bentvelzen (80. Van Zeil)

Must Read