zaterdag, mei 18, 2024
HomeZaterdagDerde klasseZwammerdam moet na thuisnederlaag tegen RVC’33 nog vol aan de bak (plus...

Zwammerdam moet na thuisnederlaag tegen RVC’33 nog vol aan de bak (plus foto’s)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Zwammerdam had afgelopen zaterdag goede zaken kunnen doen, maar ‘Damme’ verzuimde om in de thuiswedstrijd tegen RVC’33 zich nu al te verzekeren van een extra seizoen in de derde klasse. De Reeuwijkers wonnen met 0-1,  waardoor de groenhemden de laatste drie competitiewedstrijden nog vol aan de bak zullen moeten om rechtstreekse handhaving veilig te stellen.

Zwammerdam-speler Ruben de Bruin blikte terug op de teleurstellende thuisnederlaag van zijn ploeg. ,,De eerste tien minuten van de wedstrijd was het nog vrij aardig van onze kant, maar daarna werd ons spel stukken matiger. Naar mijn idee stonden we met name op het middenveld niet goed. Door een misverstand in onze verdediging kwamen we na twintig minuten spelen op een 0-1 achterstand en het lukte ons daarna in de eerste helft niet om aanvallend iets tot stand te brengen.”

,,De tweede helft speelden we beter en zijn we vol op zoek gegaan naar de gelijkmaker. Uiteindelijk probeerden we met wat meer opportunistisch voetbal iets te forceren, onze verdediger Mark Veerman fungeerde het laatste gedeelte van de wedstrijd als extra spits, maar ook dat mocht helaas niet baten. Wellicht hadden we vlak voor tijd nog recht op een strafschop, maar de scheidsrechter besloot anders. Erg jammer dat het ons niet gelukt is om deze wedstrijd over de streep te trekken, want dan hadden we vandaag al een klein feestje kunnen vieren.”

Afsluitend: ,,Op zich hebben we nog steeds goede papieren op directe handhaving, maar we zullen het nu wel moeten laten zien. Volgende week gaan we op bezoek bij ASC (dat op gelijke hoogte staat met Zwammerdam, SN), dus dat kan een cruciaal duel worden. We hebben thuis met duidelijke cijfers, 4-1, van ASC gewonnen, dus ik ga ervan uit dat ook daar een resultaat voor ons mogelijk moet zijn. Gelukkig zijn we komende zaterdag weer op volle sterkte. Het spelen van p/d-wedstrijden is in ieder geval iets wat we ten koste van alles willen zien te voorkomen’’, zo besloot De Bruin.

Zwammerdam – RVC’33 0-1 (0-1) 20. RVC’33 0-1.

Basisopstelling Zwammerdam: Groenen, Vink, Van Dorp, Veerman, De Bruin, M. van Vliet, De Bruin, Kremer, Bons, J, Van Vliet, Woudenberg.

Foto’s: met dank aan Jaap Peters