artikel image_GHC_2GHC is na vijf gespeelde thuiswedstrijden nog steeds ongeslagen aan de Vliet. Weliswaar werd dit keer niet gewonnen van Nootdorp (1-1), maar nog geen enkele tegenstander vertrok met een glimlach van oor tot oor na een bezoek aan de Groene Hart Combinatie.

De Leidenaren kregen vlak voor tijd een strafschop en de kans op de vijfde thuiszege van het seizoen. Richard Guffens zag zijn inzet echter gekeerd worden door de goalie van Nootdorp, waardoor de 1-1 in stand bleef.

Trainer Dennis Olman: ,,Richard schoot die pingel niet eens beroerd in. Jammer dat de 2-1 zo uitbleef, maar dat kan een keer gebeuren. Verder werd er van ons een loepzuiver doelpunt afgekeurd omdat het ‘hinderlijk buitenspel’ zou zijn geweest. Onzin, want Danny Maaskant kopte de bal vanaf de achterlijn terug op Tim Gonlag. Anderzijds, moet ik zeggen dat Nootdorp ook veel strijd heeft laten zien en het is kwalitatief ook geen verkeerde ploeg.”

Guffens had al vroeg voor de voorsprong gezorgd, dit keer wel trefzeker vanaf de stip. Beide ploegen kregen prima kansen, waarbij Jeroen Peschier zich diverse keren onderscheidde onder de lat van de Leidenaren. Nootdorp kwam evenwel toch langszij.

Wederom Olman: ,,Over het geheel genomen een terechte uitslag, hoewel wij dus eigenlijk weer het meeste aanspraak mochten maken op de drie punten. We misten nog al wat spelers, maar toch hebben andermaal een prima teamprestatie neergezet. Ik ben ronduit tevreden.”

GHC miste nogal wat spelers, maar bewees niet voor het eerst dat het over een brede selectie beschikt. Zo nam Marco van Schie de rechtsbackpositie in, naast Max Bueno de Mesquita, Gonlag en Danny Maaskant. Mark Ouwerkerk en Michael van Voorthuijzen ontbraken namelijk. ,,Ook hadden we niet de beschikking over Marvin Sloos, Casper Spaan en Tim Slingerland (overigens al langere tijd uit de roulatie, red.). Tja, zeker ook in dat licht bezien hebben we het weer niet verkeerd gedaan”, stelde Olman terecht.

De thuisploeg kreeg zeker ook meer kansen om verder te komen dan het enige doelpunt.,,Hoe die keeper een bal pakt van ‘Guf’ is voor mij onvoorstelbaar. En Mo (Madani, red.), die trouwens de aanleiding was voor onze eerste pingel, ging ook een keer alleen op de keeper af. Dat zijn kansen, maar wat dat betreft was Nootdorp ook in de gelegenheid om te winnen.
We hebben weer niet verloren thuis en zijn dus kennelijk lastig te kloppen. Ik ben een trotse trainer als ik ook zie dat Van Schie gewoon meegaat met de rest. Twee jaar terug was hij nog A-junior.”