vrijdag, mei 3, 2024
HomeTweede klasseEMM'21EMM’21 verliest in een spannend duel van hekkensluiter Olympia (plus foto's)

EMM’21 verliest in een spannend duel van hekkensluiter Olympia (plus foto’s)

-

Tweede Klasse C (zaterdag) – In Roelofarendsveen speelde EMM’21 een spannende wedstrijd tegen Olympia uit Gouda. Beide teams legden ondanks de barre weersomstandigheden een aantrekkelijke wedstrijd op de mat. De ploegen waren goed tegen elkaar opgewassen, maar uiteindelijk wonnen de bezoekers: 2-3. Door dit wel teleurstellende resultaat zijn de Veners nog altijd in acuut gevaar v.w.b. de nacompetitie.

EMM’21 begon de wedstrijd goed en drong gelijk aan waaruit ook een aantal kansen ontstonden. Zelfs werd er in de openingsfase van de wedstrijd een doelpunt afgekeurd voor de thuisploeg wegens een voorafgaande stevige overtreding op het middenveld.

Aan de andere kant van het veld ging de bal er ook in, maar dit doelpunt bleef wel op het scorebord staan. Hanafi El Boayadi kreeg de bal strak ingespeeld waarna hij knap opendraaide en z’n lichaam tussen de man en de bal hield en vervolgens de verre hoek benutte: 0-1. EMM’21 liet zich niet van de wijs brengen en ging gestaag door met het opzoeken van de aanval. Hierdoor ontstonden er ook twee grote kansen voor de gastheren daar waar Olympia in deze fase van de wedstrijd de omschakeling graag op zocht.

Zo’n tien minuten voor de rust lukte het EMM’21 om de stand weer gelijk te trekken. De aanvoerder David Vermeer kreeg de bal vanaf de linkerflank aangespeeld en schoot vanuit de as van het veld de bal precies in de linkeronderhoek: 1-1.

Op slag van rust leken de bezoekers dan nog snel iets terug te doen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De mooie aanval van Olympia werd niet zichtbaar op het scorebord, maar de teams hielden elkaar op deze manier in evenwicht.

Zo’n kwartier na de rust werd hier weer verandering ingebracht. De bezoekers speelden een counter geweldig uit waarna de bal via een voorzet heel langzaam over de doellijn heen rolde door de kopbal van Lion van de Velde: 1-2.

Olympia kon alleen niet lang van de voorsprong genieten, want EMM’21 bracht enkele minuten later via een prachtig afstandsschot de score weer gelijk: 2-2. ,, Ik kreeg de bal op zo’n 25 meter op m’n rechter en toen kapte ik naar binnen en schoot ik hem met m’n linker zo de kruising in’’, aldus doelpuntenmaker Joey van der Geest.

Maar Olympia gaf zich niet zo snel gewonnen en presenteerde de gastheren een koekje van eigen deeg door ook snel een tegentreffer te maken. De bezoekers speelden de lange bal naar voor. De keeper had het hier erg moeilijk mee en schatte de stuit verkeerd in waardoor Van de Velde opnieuw kon scoren: 2-3.

EMM’21 probeerde toch met man en macht er nog een resultaat uit te slepen, maar dit lukte helaas niet voor de thuisploeg. ,, We waren vandaag niet scherp genoeg en kwamen onze afspraken niet na. We moesten vandaag zelf het spel maken, maar daar hebben we wel eens moeite mee. Vooral als zij helemaal inzakken en de counter opzoeken. We zitten nu even in een dipje, maar het is zaak om dat snel om te keren en zo die nacompetitie te ontlopen’’, zo keek Van der Geest terug op de toch wel pijnlijk verloren wedstrijd tegen Olympia.

EMM’21 – Olympia 2-3 (1-1). 13. El Boayadi 0-1, 36. Vermeer 1-1, 59. Van de Velde 1-2, 63. Van der Geest 2-2, 67. Van de Velde 2-3.

Basisopstelling EMM’21: Van Rijn, Wesselman, Salomé, Hoogervorst, Kerkvliet, Van der Poel, Vermeer, Hoogenboom, Van der Zwet, Rietbroek, Van der Geest.

Basisopstelling Olympia: Dols, De Joode, Spaans, Heuvelman, Amedi, Van Dijk, El Boayadi, Van den Ban, Van de Velde, Van den Brink, Min.

Fotoreportage 2e helft: met dank aan Jan van der Lubbe