Nadat Capelle eerder voor de beker voor joker werd gezet, kwam GHC gisteravond alweer erg sterk voor de dag bij een andere topklasser, Katwijk. Op de Krom werd het liefst 1-4.

Het betrof hier een oefenduel, waarbij Katwijk niet in de sterkste opstelling voor de dag kwam. Toch kwamen diverse spelers aan bod, die weldegelijk regelmatig spelen in het eerste. Zo scoorde Elroy Lammers de 1-1 en miste Martin van Eeuwijk bij een 0-1 stand een strafschop. De website van de topklasser sprak over een ‘blamage’ van de thuisploeg.

Op de site van Katwijk werd tevens gesproken van ‘een terechte nederlaag van Katwijk tegen de zeer gedreven Leidenaren’. Voor GHC scoorden Casper Spaan tweemaal (de 0-1 en 1-3) en waren ook Jim Raaff en Michel Schouls doeltreffend. Spelers die lang niet altijd verzekerd zijn van een basisplaats bij de equipe van Dennis Olman en Kees van Tongeren (dus de tricolores was niet eens op volle oorlogssterkte). GHC lijkt derhalve gereed voor het competitieduel van zaterdag tegen Delta Sport en voor de naderende bekerwedstrijd, nu over een kleine twee weken, tegen zondageersteklasser ADO.