maandag, mei 27, 2024
HomeDerde klasseLugdunumClash van de Kikkerpolder

Clash van de Kikkerpolder

-

voorbeschouwing167x60Het komt vaker voor dat clubs een complex delen, maar vaak spelen die clubs dan wel in een andere klasse. Zo niet Lugdunum en LSVV’70. Beide ploegen spelen komende zaterdag thuis, tegen elkaar en in dezelfde klasse. Ozan Demirbas (Lugdunum) en Job Weststrate (LSVV’70) werden gevraagd naar hun ‘gevoelens’ over de clash en die gelegenheid nam onze redactie ten baat om nog wat andere vragen neer te leggen bij het duo.

Lugdunum kende een uiterst povere start van de competitie. Gezien de voorbereiding en de aanwezige kwaliteiten werd er hoog ingezet, maar na acht duels mag de conclusie luiden dat de kikkers de verwachtingen niet hebben kunnen inlossen. Het kostte trainer Ed Kluivers zijn kop vorige week en daarmee werd een roerige fase afgesloten. Onder Hans van As, die in elk geval tijdelijk het roer overneemt, werd vorige week geremiseerd met Polanen.

LSVV’70 hield vooraf al rekening met een zwaar seizoen en daar blijkt geen woord aan gelogen te zijn. De ploeg heeft nog wel twee punten meer dan gastheer Lugdunum, maar zal in het restant van het seizoen alle zeilen moeten bijzetten om niet terug te vallen naar de vermaledijde vierde klasse. Scoren gaat de formatie van Wim Mugge moeizaam af (acht goals). Vorig seizoen trok Lugdunum twee keer aan het langste einde met de score 2-0 en 0-2. Inhet seizoen 2004-2005 werd het een keer gelijk en verloor LSVV’70 eenmaal (1-3).

Allereerst de vraag of de rust weer wat is weergekeerd bij Lugdunum?

Demirbas: ,,We hebben dinsdag lekker getraind en de spanning is wat uit de lucht. Hans van As heeft zijn visie aangegeven aan de groep en heeft ons moed ingesproken. We zullen de komende weken ook meer vooruit gaan spelen, omdat we de verwachting hebben dat we nu tegenstanders krijgen waar we resultaten moeten kunnen behalen. Als we vanaf nu een serie kunnen gaan neerzetten geloof ik ook nog wel in meer. Het plezier moet zo snel mogelijk terugkeren.”

Bij LSVV is er doorgaans weinig deining, maar langzamerhand komt het besef dat er wel wat moet gebeuren. Aanwas blijft uit, jeugd is er niet en de spelers ‘vergrijzen’. Deel je de mening dat nieuw leven nodig is?

Weststrate: ,,De selectie is er de laatste jaren niet groter op geworden. Maar eigenlijk is dat al heel lang een probleem. Als iedereen bij ons aanwezig is dan hebben we best een aardige ploeg. Het gebeurt evenwel vaker dat we niet compleet zijn dan dat wel iedereen van de partij is. Dat is een bekend verhaal bij ons. Dan is die er niet en een week later ontbreekt een ander. Doordat we destijds een kwaliteitsinjectie kregen, konden we ons uit de vierde klasse spelen. Door de band met het sportcentrum was aanwas geen probleem, maar daar blijven we nu al jaren van verstoken. Jaren terug hadden we een leuke, jonge groep en dat was de kern. Die kern is nu al minder groot en de overgebleven spelers zijn de jongsten niet meer.”

Mede door de resultaten is de trainer aan de kant gezet, maar dat betekent ook dat de druk op de spelersgroep groter is.

Demirbas: ,,Wij zullen nu moeten opstaan op het veld. Binnen de club was er wel een tweespalt. Voor-en tegenstanders van het vertrek van de trainer. Het is nu aan ons om te bewijzen dat we veel beter kunnen. Als de positie van ons slecht blijft dan zullen we dat zeker te horen krijgen. Het elftal moet de monden nu snoeren, anders hebben we een probleem.”

LSVV heeft minder ambities dan Lugdunum, maar een terugval naar de vierde klasse zou wel eens funest kunnen worden. Blijft de trainer dan aan en hebben de spelers dan nog wel trek om door te gaan?

Weststrate: ,,Zeker de ploegen in het linkerrijtje hebben meer kwaliteit dan de tegenstanders van vorig seizoen uit Leiden en het groene hart. We hebben forse nederlagen geleden tegen die ploegen. Bij die clubs wordt ook betaald. Voor ons is het zaak om een paar ploegen onder ons te houden. Dat streven we zeker na. Laatst speelden we krankzinnig slecht tegen VCS, maar dat duel wonnen we wel. Dus die ploeg moeten we zeker onder ons kunnen houden. En zo zijn er nog een paar ploegen waar we kansen tegen maken. Ons bestuur is uiteraard ook bezig met de toekomst, maar dat zal mijn tijd wel duren. Ik ben al 36 dus ook voor mij stopt het een keer.”

Zaterdag dus de tweestrijd. Leeft de wedstrijd meer dan een willekeurige andere wedstrijd?

Demirbas: ,,Bij Lugdunum hebben we een goed contact met LSVV. Sympathieke gasten en een fijne trainer. Maar zij moeten zaterdag niet verwachten dat er wat te halen valt. Aan de koppies op de training heb ik kunnen zien dat we allemaal getergd zijn. We moeten het nu maar eens gaan laten zien in de competitie. In beker-en oefenduels lukt het wel tot nu toe, dus die lijn moeten we gaan oppakken zodat we er beter voor komen te staan in de stand. Zelf heb ik ook teveel mindere wedstrijden gespeeld. De spanning die er hing ging ook ten koste van mijn spel. Ik zat niet lekker in mijn vel. Gelukkig ging het afgelopen zaterdag al beter, maar ook mijn productie moet omhoog. Ik heb er pas vier gemaakt. Het hele gebeuren rondom de trainer probeer ik nu achter me te laten. Als mens heb ik in elk geval zeker respect voor Ed Kluivers. En respect heb ik dus zeker ook voor LSVV, maar het besef is er ten volle dat we hoe dan ook moeten winnen.”

Weststrate: ,,Lugdunum heeft zonder meer een beter team, enkel hebben ze daar nog niet veel van laten zien. Vorig jaar verloren we twee keer van ze en ze hebben nu een beter elftal dan vorig seizoen, terwijl onze selectie  kwalitatief en kwantitatief er niet sterker op geworden is. Er is zeker geen haat en nijd tussen de verenigingen, hoewel ik moet zeggen dat ik zelf minder contact heb met de huidige spelersgroep van Lugdunum. Op zich is het natuurlijk wel een leuk potje. En ik wil er ook geen huilverhaal van maken, want wij kunnen nog steeds verrassend uit de hoek komen.”

Je zegt zelf al dat je te weinig goals hebt gemaakt voor Lugdunum. Kunnen we je aan twee goals houden zaterdag?

Demirbas: ,,Ja, daar wil ik mijn handtekening wel onder zetten. Mijn gevoel is goed en ik heb er alle vertrouwen in dat het nog goed gaat komen met mijn ploeg.”

LSVV heeft al veel doelpunten om de oren gekregen. Verwacht je dat jij zaterdag weer als schietschijf wordt gebruikt?

,,Laat ik voorop stellen dat de taak mij als sluitpost ook maar is opgedrongen. We hadden met Fokko (Versloot, red.) een geweldige keeper maar hij is ons helaas ontvallen. Ik kan bij lange na niet aan hem tippen, maar veel meer smaken hebben we simpelweg niet. Zelf doe ik er in elk geval niet te dramatisch over. Ik doe mijn best en de feiten liggen er nu eenmaal. Maar ik zal zeker niet als schietschijf worden gebruikt zaterdag. Ik doe namelijk niet mee, want ik heb familieverplichtingen.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read