maandag, mei 27, 2024
HomeLugdunumInterviews LugdunumLugdunum: Hans van As (tijdelijk) opvolger van Ed Kluivers

Lugdunum: Hans van As (tijdelijk) opvolger van Ed Kluivers

-

Ed Kluivers was bezig aan zijn derde en laatste seizoen bij Lugdunum. Na een titel in de vierde klasse en een periodetitel in de derde klasse wilde Kluivers met Lugdunum hoge ogen gaan gooien. Of Lugdunum opwaartse stappen zal maken, moet nog worden bezien. Het zal in elk geval zonder de trainer gebeuren.

Vorige week donderdag besloot het bestuur namelijk om de samenwerking per direct te beëindigen. Voorzitter Phil Verstraten wilde in dit stadium niet veel kwijt over de beslissing, maar feit was dat Hans van As afgelopen zaterdag op de bank zat bij de Leidse ploeg. ,,Het vertrouwen was er niet meer en de chemie ontbrak tussen de spelers en de trainer”, zoals dat heet. Verstraten voegde er aan toe dat hij de beslissing betreurde.

Kluivers, vorige week nog aan het woord op de site leidenamateurvoetbal.nl, stelde zelf nog dat hij achter zijn groep stond. Het heeft er ook alle schijn van dat de breuk niet is ontstaan omdat alle spelers het niet meer zouden hebben zien zitten in de trainer. Nino Poulina wilde en mocht ook niet teveel zeggen over de gebeurtenissen, maar hij had Kluivers liever niet zien vertrekken.

,,Ik mag Kluivers heel graag en ik had liever gezien dat hij zijn werk had mogen afmaken. Wat dat betreft ben ik van de oude stempel. Je begint met zijn allen aan een klus en dat moet je ook afmaken. Als we in de voorgaande duels allemaal 100 procent hadden gegeven, was het niet zo gelopen. Tegen Polanen kon het wel, hoewel ik er van overtuigd ben dat we maar op 60 tot 70 procent zaten van het spel waartoe we in staat zijn. Dat hebben we eerder wel bewezen, bijvoorbeeld tegen ‘s -Gravenzande voor de beker. Zij spelen twee klassen hoger, maar maakten pas een paar minuten voor tijd het verschil. Maar hoe dan ook, dit is niet leuk. En ik gun hem een andere club en uitdaging.”

Die laatste woorden werden ook gebezigd door Ozan Demirbas, die veel wilde vertellen maar dat achterwege liet vanwege gemaakte afspraken. ,,Vervelend is het in elk geval wel, want dit gun je niemand. Ik ben er verder niet het type naar dat gaat lopen natrappen.”

Feit is dat maar weer eens bewezen is dat behaalde successen in het verleden geen garanties bieden voor het heden. De tijdelijke nieuwe trainer was nogal overrompeld door de vraag of hij het roer wilde overnemen.
,,Dat was donderdagavond laat. Ik heb op zich niet getwijfeld om de club te helpen. Het was kortdag en ik heb direct ‘ja’ gezegd. Tot aan mijn al eerder geplande vakantie eind november zal ik voor de groep blijven, maar verder wordt er nog bekeken hoe het plaatje ingevuld zal worden. Het is in elk geval van belang dat de samenhang snel terugkomt en daar wil ik mijn stinkende best voor doen. Verder zal mijn trainingsstof simpel zijn. In elk geval weet ik wel wie de jongens zijn en wat ze kunnen. De thuisduels tot op heden heb ik immers gezien.”

Het drietal was gematigd tevreden met het resultaat. Een zege leek al binnen, maar in de slotseconden kwam Polanen alsnog op gelijke hoogte.

Poulina: ,,Dit is het verhaal van de hoeken en de klappen. Je denkt binnen te zijn, maar toch krijg je nog een goal tegen. Wel zuur is de wijze waarop. De hele wedstrijd gaf de scheidsrechter aan te fluiten voor het nemen van een vrije trap en nu opeens niet. Daarnaast moeten we die overtreding niet maken. Dan is er niets aan de hand en win je van een ploeg die nog ongeslagen was. Al met al is dit nog niet zo slecht. Het is zaak voor deze ploeg om minder persoonlijke fouten te gaan maken.”

Demirbas: ,,Dit noem ik pech en daar blijven we maar tegenaan lopen. Toch heb ik wel een positief gevoel aan deze wedstrijd over gehouden. Hier moeten we energie uitputten en dit zien als een frisse start. We krijgen nu ploegen die in onze buurt staan en het wordt nu tijd om onze schandalige start een beter vervolg te geven.”

Van As, voorheen trainer op de zondag bij de Leidenaren, kon wel tevreden zijn met het resultaat en vond het gelijke spel ook wel in lijn met wat hij had gezien. ,,We hadden natuurlijk niet slechter kunnen beginnen. Natuurlijk hoef ik Nino niet te wijzen op zijn fout, dat weet hij zelf ook wel. Daarna hebben we het heel goed opgepakt. Wel jammer dat we het in de tweede helft moesten hebben van countervoetbal. Dat zal de komende weken anders worden.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read