zondag, mei 26, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgRoodenburg 'waait' naar nederlaag

Roodenburg ‘waait’ naar nederlaag

-

Wind wint en Roodenburg verliest

Leiden- Ook in de achtste ontmoeting tussen Leiden Zuid-West en Leiden-Noord vanaf juli 2003, ofwel GHC versus Roodenburg, zijn de blauwzwarten er niet in geslaagd te winnen van de tricolores. Sterker nog, GHC won met 1-0 en blijft derde.Roodenburg werd steviger op de voorlaatste plaats vastgepind.

Waarden net boven ‘Dubbelgereefde marszeilkoelte’ ofwel meer dan windkracht zeven op de Vliet afgelopen zaterdag. Fatsoenlijk voetbal was vrijwel onmogelijk en het duel had veel weg van een loterij. Toevalsvoetbal waarbij de gelukkigste zou winnen. Uiteindelijk kon GHC, met de teruggekeerde Richard Guffens in de basis, de drie punten claimen en dat was ook de ploeg met veruit de meeste voetballende intenties.

Voor de doorgewinterde Leidenaar was het bovenal afzien en jammerlijk dat dit duel onder onstuimige omstandigheden afgewerkt diende te worden. Het legde GHC geen windeieren en door het resultaat mag de ploeg van Dennis Olman, voor de tweede en laatste maal niet op de bank vanwege een schorsing, geniepig blijven spelen om de hoogste plaatsen.

De Leidse tweestrijd liet zich kenmerken door onberekenbare capriolen van balomwentelingen en enige lijn was nauwelijks bespeurbaar. Richard Versteden schrok van een kans en Michel Schouls was namens de thuisploeg nog het gevaarlijkst met vrije trappen voor de pauze. Roodenburg werd al helemaal niet gevaarlijk, mede door het ontbreken van de aanvallende grillen van Robin Ravensbergen en de, na een verschil van inzicht met de leiding, vertrokken spits Peter van der Tuin.

Na de pauze kreeg GHC meer vat op de invloeden van buitenaf en werd Roodenburg voortdurend vastgezet op eigen helft. Een eindelijk tussen de palen geplaatste poging van Marc Ouwerkerk werd door Van der Pluym via de lat nog gekeerd, maar Versteden wreef alsnog zout in de wond bij de opponent die GHC mag zien als een ware angstgegner.

GHC kreeg als enige meer mogelijkheden om de score te veranderen, maar sluitpost Van der Pluym toonde zich veruit de beste Roodenburger. Verstedens elfde seizoenstreffer was voldoende voor GHC om in het spoor te blijven van RCL en LYRA die elkaar volgende week treffen. Roodenburg ontvangt dan hekkensluiter Polanen, de laatste tegenstander waarvan de ploeg eind september kon winnen.

Zorgen voor lijfsbehoud zijn er volop voor Roodenburg. De sinds enkele weken in de punt geposteerde Patrick Heijmans wond er geen doekjes om. ,,Een aantal spelers zullen hun ego opzij moeten zetten en om moeten schakelen naar het teambelang. Ik word er beroerd van om elke wedstrijd maar weer ‘jammer’ te horen. Daar koop je geen donder voor.”

Marcel van der Burg verklaarde na afloop dat zijn ploeg vooral voetbalintelligentie mist. ,,GHC was vooral gevaarlijk uit dode spelmomenten en dan is het niet slim om vrije trappen weg te geven. Sommige gasten speelden met het IQ van Bonnie St. Claire. Het zal echt anders moeten, anders zijn we weer terug in de derde klasse. Natuurlijk zijn we nog niet gezien, want we spelen ook nog acht keer thuis.”

Normaliter het grondgebied waar ploegen de meeste punten pakken, maar Roodenburg kwam juist in de voorgaande vijf thuisduels pas tot een schamel wedstrijdpunt en wist zelfs het net nog niet te raken.

Wat dat betreft hangt de vlag er bij GHC geheel anders voor. Kees van Tongeren en Marcel Groenendijk namen Olman twee duels succesvol waar, maar nu is het weer  de beurt aan de Hagenaar. ,,Analyseren van dit duel is zinloos door de omstandigheden en dat is verschrikkelijk jammer voor deze stadsderby. In elk geval was het een verdiende zege en mogen we nu al spreken van een geslaagd seizoen.”

GHC- Roodenburg 1-0 (0-0). 81. Versteden 1-0. Scheidsrechter: Opdam. Toeschouwers: 250.

GHC: Mooyman, Van Voorthuizen, Bueno de Mesquita, Gonlag, Maaskant, De Roode, Ouwerkerk, Versteden, Schouls, Guffens, Annokkee (64. Rietkerk).

Roodenburg: Van der Pluijm, De Vos, Boelee, Van Oeveren, Langerak (78. Verkuylen), Van, Kooperen, Schreuder, Van Hooidonk, Jansen, Heijmans (71. Vreeken), Bok. 

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read