donderdag, mei 30, 2024
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgPakasa: ,,Minimaal twee keer winnen voor winterstop”

Pakasa: ,,Minimaal twee keer winnen voor winterstop”

-

artikel image_Roodenburg_2Roodenburg bleef op zeven punten steken en is daardoor nog nadrukkelijk verwikkeld in de strijd om de onderste plaatsen in de tweede klasse. Bij Gouda verloor de Leidse ploeg met 3-2, maar was er ook meer reden om met positivisme naar de toekomst te kijken.

Roodenburg leed in de ogen van Patrick Kamperveen een onterechte nederlaag op bezoek in en tegen Gouda (3-2). ,,Ook bij 3-0 had ik het idee dat het nog geen verloren zaak was voor ons en inderdaad kropen we nog dichtbij. Voor het moraal zou een zege op zijn plaats zijn geweest, maar ik blijf erbij dat we nu serieus op de juiste weg zitten. Vorige week deden we het maar een halfuur goed, maar nu speelden we een prima pot.”

Bij rust was het 1-0, waarna Roodenburg vlak na de onderbreking twee keer in het mes liep. De Leidse ploeg bleef geloven in een wederopstanding en vond via een ‘knetterharde’ treffer van Jose Monfils enige aansluiting. Patrick Heijmans dichtte het gaatje nog verder, maar de begeerde gelijkmaker bleef uit voor de nummer twaalf van de ranglijst.

Idris Pakasa speelde j.l. zaterdag zijn tweede competitiewedstrijd voor Roodenburg. Aan hem vroegen we hoe aan keek tegen de nederlaag. ,,Ik denk dat we goed hebben gevoetbald. Kansen kregen we ook zat, maar het zat in dat opzicht niet mee. De 1-0 was een ongelukkige treffer voor ons en het is natuurlijk helemaal flink balen als je in de tweede helft twee doelpunten tegen krijgt binnen een minuut. Toch waren we bij machte om te blijven strijden en kwamen we verdiend terug. De tijd was net tekort voor ons om nog een punt op te halen. Iets langer doorspelen en die goal was echt wel gevallen.”

Jij kwam over van Docos, maar speelde nog niet heel veel. Heb je daar een uitleg voor?
,,Tegen Zevenhoven stond ik wel in de basis in het eerste competitieduel. Daarna had ik een moeilijkere fase, maar ik ben blijven trainen en werken. Ik ben van mening dat ik een basisplaats zelf in de hand heb. Hard blijven trainen en mezelf door blijven ontwikkelen. In vergelijking met Docos gaat het hier net allemaal wat sneller en dat was even wennen. Het niveau kan ik in elk geval wel aan.”

Dus wel een keuze geweest waar je nog steeds achter staat? ,,Ja, daar heb ik geen spijt van. Er staat een goed team, enkel komt het er nog niet altijd uit. Qua namen is deze selectie ook zeker in orde. Het zijn stuk voor stuk beste gasten.”

Geluiden die vaker uit Leiden-Noord komen, maar de punten blijven weg. En zaterdag wacht de nummer twee. ,,Om snel de aansluiting te vinden, zullen we een goed resultaat moeten boeken bij DSVP. Voor de winterstop moeten we in elk geval minimaal zeker nog twee keer winnen, zodat we direct uit de winterstop naar boven kunnen gaan kijken. Dat gevoel leeft bij ons sterk. Maar eerst maar eens vlammen komende zaterdag.”

Je zult een basisplaats willen afdwingen, maar welke doelen heb je nog meer bij Roodenburg? ,,Allereerst wil ik niet degraderen, want Roodenburg is het niveau van de tweede klasse waardig. Als iedereen dan blijft, kunnen we volgend jaar gaan doorbouwen. Ik wil mijn eigen prestaties ook omhoog krijgen en meer gaan scoren. Natuurlijk kan ik dat niet alleen, we moeten elkaar wat gunnen. Dan komt het helemaal goed met Roodenburg, waar ik met veel plezier speel.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read