donderdag, mei 30, 2024
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRachid Oulgout: ,,Thuis moeten we alles kunnen winnen"

Rachid Oulgout: ,,Thuis moeten we alles kunnen winnen”

-

artikel image Roodenburg 2Roodenburg kreeg drie punten in mindering van de KNVB, omdat de ploeg de eerder geplande wedstrijd tegen FC Rijnland moest uitstellen vanwege een tekort aan spellers. Gisteren werden die drie punten weer teruggehaald. In Leiden-Noord kwam de ploeg van Ramon Paardekooper voor de tweede keer dit seizoen uit op vijf doelpunten.

Rachid Oulgout werd door zijn trainer op de rechtsbackpositie gezet, omdat Roodenburg nog steeds verre van compleet was. Ondanks de matige bezetting won Roodenburg gedecideerd. Klopt die uitslag wel, Rachid?

,,Ja, 5-1. Klopt als een bus. Tja, we wilden wat rechtzetten en dat hebben we uitgestraald. Er zijn wat nieuwe spelers uitgetest en dat ging prima. Na de 1-0 was er amper verweer meer van FC Rijnland. We kregen veel kansen en gelukkig hebben we die na rust ook beter benut.”

Hoe ging het voor jou op die positie? ,,Ik mag niet klagen met twee assists. Het hele team draaide nu lekker en we hebben laten zien dat we veel te laag staan. Als wij met strijd en beleving spelen, kunnen we echt mee met de beteren. Nu is de achterstand heel groot, maar we kunnen absoluut meedoen voor een periodetitel. Roodenburg krijgt in elke wedstrijden kansen. Zo verloren we van Altior, maar dat was niet nodig geweest. Onze creativiteit aan de bal is groot, maar de mentale weerbaarheid is niet altijd even groot. Daar werken we aan.”

De komende wedstrijden staan gepland tegen ploegen die in jullie buurt staan. Mogelijkheden derhalve? ,,Ja, van ASC en Bernardus moeten wij kunnen winnen. En eerlijk gezegd vind ik dat we thuis ook al onze resterende wedstrijden moeten kunnen winnen. Als we eenmaal weer compleet zijn, gaat Roodenburg nog flink stijgen. We zijn blij met deze overwinning, want dit kan de aftrap zijn voor de weg naar boven. Ramon (trainer, red.) was ook ontzettend blij. Iedereen straalde. Heerlijk.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read