donderdag, mei 30, 2024
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRicardo van Oevern terug in de hoofdmacht bij Roodenburg

Ricardo van Oevern terug in de hoofdmacht bij Roodenburg

-

nabeschouwing167x60Roodenburg wist afgelopen zaterdag geen punten op te halen bij Haaglandia. De Leidse ploeg speelde niet denderend, maar bood zelf support aan de zege van de thuisclub (2-0).

Volgens trainer Patrick Kamperveen had de nederlaag te maken met een chronisch gebrek aan scherpte voor het doel.,,Van de acht gespeelde wedstrijden was Roodenburg al vijf keer niet bij machte om te scoren en dan speel je dus allemaal moeizame wedstrijden. Daarbij komt dat wij hen onbedoeld aan de treffers hebben geholpen. Eigenlijk geven we twee assists waaruit zij op 2-0 komen. Lichtpunt was wel dat we strijd zijn blijven leveren in de tweede helft om nog terug te komen in de wedstrijd. Maar ja, dan moet je wel scoren”, sprak Kamperveen nuchter.

Ricardo van Oevern speelde naar het idee van Kamperveen wel een gedegen wedstrijd. Voor de redactie van leidenamateurvoetbal.nl reden om hem zelf om een mening te vragen.

,,Het was pas mijn tweede basisplaats. In een oefenwedstrijd met SJZ scoorde ik als linksback en nu mocht ik dus beginnen in de basis in competitieverband. Ik vond wel dat het lekker ging. Met plezier heb ik in het tweede gespeeld, maar natuurlijk heeft het mij ook wel moeite gekost om te accepteren dat ik er buiten viel. Vanaf het begin heb ik gesteld dat ik er zou staan als men mij weer nodig zou hebben in het eerste elftal.
Ik steek goed in mijn vel en ik denk dat ik met mijn ervaring van waarde kan zijn voor dit elftal.”

Roodenburg deed volgens Kamperveen niet veel onder voor de tegenstander, maar de ranglijst geeft ook aan dat er wel punten gepakt moeten gaan worden. ,,Zeker. Aan de andere kant heeft Roodenburg vorig seizoen ook een hele sterke reeks neergezet na de winterstop. En we wisten allemaal dat we met dit nieuwe team tijd nodig hadden. Dat blijkt nu ook wel, want het draait nog niet.”

Er zijn wel verzachtende omstandigheden, zoals het feit dat de ploeg al weken gemankeerd aan de strijd moet beginnen. ,,Wesley Lancel is op de weg terug na rugproblemen. Hij is erg belangrijk voor ons voorin. Ook Adem Aksoy is er volgende week weer bij, na zijn huwelijksreis. Dit zijn jongens die een kans kunnen creëren en kunnen verzilveren. Tel daar ook Jose Monfils bij op die moeilijk kan spelen op kunstgras. Hij heeft nu maar een halfuurtje kunnen spelen.”

Aan de sfeer ligt het niet, want dat is een veel gehoorde kreet vanuit Leiden-Noord. ,,Dat is ook zo. Enkel ontbreekt het aan de juiste vorm, maar dat kan ook zomaar omslaan. Ik denk ook dat de koppies niet te snel naar beneden moeten. We moeten weerbaarder worden.”

Na afloop van het duel werd er onderling gesproken hoe het snel beter kan gaan. Naast de spelers die er weer bijkomen, denkt Van Oevern dat er ook iets anders gespeeld moet worden. ,,Erwin (Verkuylen, red.) moet meer worden benut. Hij is tweebenig en komt veel te weinig in balbezit. Als hij achter de spitsen speelt, komt hij veel meer tot zijn recht en daar hebben we veel baat bij. Nu moet hij vaak verdedigend werk opknappen en daar hebben we andere jongens voor.”

Roodenburg komt tot dusverre niet verder dan de twaalfde plaats. Enkel Oegstgeest en RAS behaalden minder punten, hoewel RAS door een ruime zege op HVC’10 wel de eerste punten op het bord kreeg.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read