donderdag, mei 30, 2024
HomeRoodenburgInterviews Roodenburg,,Winnen graag, maar niet met goed voetbal"

,,Winnen graag, maar niet met goed voetbal”

-

Roodenburg rekende afgelopen zaterdag af met het syndroom om de punten telkens meet e geven aan de bezoekers. DUNO werd met 4-0 omver gespeeld en er lijkt steeds meer lijn in het spel te komen van de formatie van Patrick Kamperveen.

 

Die mening kwam ook uit de koker van routinier Patrick Heijmans. ,,Ik denk zelfs dat de eerste tien minuten de beste tien minuten waren van wat ik de afgelopen jaren van Roodenburg heb gezien. Jammer alleen dat ik dat van de bank heb moeten zien. Na die fase kwam DUNO meer in het spel, maar bleek Andy van der Meulen een-sta-in-de-weg. Vervolgens pakten we het weer op en alles bij elkaar optellend kan ik niet anders zeggen dan dat 7-0 mogelijk zou zijn geweest.”

 

De Leidenaren leken geen last te ondervinden van de feestfestiviteiten, ook al moest het echte feest nog beginnen. ,,De trainer is daar duidelijk in geweest. Als iemand hem in de steek zou hebben gelaten zou die speler op de bank mogen plaatsnemen. En dan wel de bank thuis.”

 

Heijmans startte niet in de basis en dat is voor hem een nieuw hoofdstuk. ,,Vlak voor het seizoen heeft de trainer met alle spelers gesproken en is duidelijk geweest. Helaas voor mij ben ik de twaalfde of dertiende man geworden. Het lijkt me duidelijk dat ik daar van baal, sterker nog: ik ben er doodziek van. Maar het is een teamsport en daar heb ik ooit voor gekozen. Ik ben een teamspeler en respecteer de keuze van de trainer. Hij is de baas. Het is aan mij om me weer in de basis te spelen. Daarnaast is Patrick ook niet ontevreden en geeft hij ook aan dat ik heel belangrijk ben met mijn ervaring. Zowel binnen als buiten het veld. De spelers geven mij veel respect en dat is ook veel waard. Vaak word ik gezien als tussenpersoon tussen de trainer en de spelersgroep. Hoe dan ook; ik ben geen jankerd en het is aan mij om verandering in de situatie aan te brengen.”

 

Roodenburg gaat stilaan omhoog klimmen en dat is een vooruitgang ten opzichte van vorig seizoen. Toen heeft Roodenburg de gehele competitie de achtervolging moeten inzetten. ,,Dit team wordt beter en kan zich zeker ook nog doorontwikkelen. Laten we maar eens zien waar we over een paar maanden staan. Ik ben er blij mee dat er wordt gewonnen, enkel hoeft dat niet met goed spel te gaan wat mij betreft. Dan worden mijn kansen namelijk geringer.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read