donderdag, mei 30, 2024
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgJose Monfils zuur: ,,Derde helft minder groot probleem"

Jose Monfils zuur: ,,Derde helft minder groot probleem”

-

artikel image_Roodenburg_2Een nieuwe thuiszege zat er voor Roodenburg geen moment in afgelopen zaterdag. Lyra won met 0-3 en er waren maar weinig lichtpuntjes bij de ploeg uit Leiden-Noord. Patrick Kamperveen en Jose Monfils hadden flink de pest in met de vertoning.

 

Kamperveen sprak van een complete offday van zijn ploeg en was van mening dat de tegenstander in het zadel was geholpen. ,,Ik spreek veel met trainer Wim Eilander van Forum Sport. Zij spelen telkens tegen onze volgende tegenstander. Hij had al aangegeven dat ze een prima ploeg hebben, maar dat ze enkel nog moeten gaan draaien. De ommekeer kwam dus duidelijk tegen ons en dat is heel teleurstellend.”

 

Bij rust keek de Leidse ploeg al tegen een 0-2 achterstand aan en ook na de onderbreking was Roodenburg niet bij machte wat terug te doen. Kamperveen nogmaals: ,,Op dinsdag was de training nog top. Het was al minder op donderdag en de warming-up vertelde mij al genoeg. De taken zijn niet uitgevoerd en het wordt tijd voor een spiegel. Ik ben ‘pissed’.”

 

De stemming bij Monfils was niet veel beter. ,,Al na tien minuten leek het duel beslist. Bij een ingooi staan we achterin te slapen. Het tweede doelpunt was pure pech met een kopbal van Patrick Heijmans in eigen doel. Vanaf dat moment liepen we achter de feiten aan. In de tweede helft hebben we zelfs geen kans gehad. Voor rust hadden we ons nog naar hoop kunnen schieten na een combinatie met Marcel Langerak en mijn persoontje. De inzet was slap en in de handen van de keeper.”

 

Roodenburg speelde al een aantal volwassen duels, maar stelde even zo vaak teleur. Monfils draaide er wat dat betreft niet om heen. ,,Het heeft te maken met de instelling. Soms ontbreekt de ware werklust en dat is heel kwalijk te noemen. Onze trainer gad het na de warming-up al min of meer aan. Als we zo zouden spelen, zou het niks worden. Hij kreeg helaas meer dan gelijk. Vervelend is ook dat afspraken niet werden nagekomen. Er waren twee jongens te laat en dat betekent niet spelen bij ons. Volkomen terecht. Ik snap dat het jongens zijn die eigen baas zijn, maar een belletje of een tien minuten eerder vertrekken zou wel het minste zijn geweest. Nu moest er worden geschoven met het team en dat kwam ons spel zeker niet ten goede.”

 

Monfils gaf nog wel een compliment weg aan één van zijn teamgenoten. ,,Ja, Kamal Belkerma is een topper. Van hem ben ik gecharmeerd. Enkel moet hij eigenlijk achter de spitsen spelen. Nu stond hij noodgedwongen in de spits. Hij heeft een prima balbehandeling en een groot loopvermogen. Maar ja, voor het overige was het heel matig bij ons. Als zelfs Alex Jansen onder de maat speelt, weet je hoe laat het is. Dat is een jongen die er vrijwel altijd staat. Door randzaken speelden we tot dusverre vaak in een andere samenstelling en dat worden we niet beter van. Het moet anders en het kan ook anders. Ik vrees enkel dat we pas na de winterstop ons ware gezicht kunnen laten zien. Dan hebben we een trainingskamp in Turkije achter de rug zoals het er nu naar uitziet en moeten we er staan. Natuurlijk moeten we ook voor die tijd nog potten gaan winnen, maar dan zal iedereen zichzelf wel kritisch moeten bekijken.”

 

De 32-jarige speler baalde van de nederlaag, maar slapeloze nachten kent hij niet meer. ,,Nee, die tijd heb ik wel gehad. Vroeger kon ik er doodziek van zijn na een nederlaag, maar dat is over. Ik leef naar een wedstrijd toe en als ik het erover heb, zoals nu, dan heb ik er moeite mee. Daarna gooi ik het weer van me af. Ik heb enkel grip op mijn eigen functioneren. Wat dat betreft vind ik Heijmans nog steeds ons grote voorbeeld. Inmiddels is het beste er bij hem vanaf, maar is hij nog steeds heel belangrijk met zijn ervaring. Hij is 39, maar wil nog steeds dolgraag. De beste spelers van een elftal hoeven niet per definitie de beste ploeg te vormen. Ik ben zelf geen grootse speler, maar wel een bijtertje. Daar hebben we er te weinig van op dit moment. Anders weet ik zeker dat we al meer duels zouden hebben gewonnen. Als de inzet bij iedereen in orde is, heb je al de helft binnen van een wedstrijd.”

 

’s Avonds volgde een groot feest vanwege de bruiloft van medespeler Adem Aksoy. Het nare gevoel kon weg worden gespoeld, maar de nederlaag bleef staan voor het zakkende Roodenburg. ,,De derde helft is altijd voor ons. Leuk en aardig, maar we moeten er voor gaan zorgen dat we er zaterdagmiddag staan.”

De basisopstelling van Roodenburg tegen de ploeg uit De Lier zag er als volgt uit:

Van der Meulen, Heijmans, Rhioues, Schreuder, Leonora, Langerak, Jansen, Monfils, Verkuylen, De Nobel en Belkerma.

 

Hendrik Boelee haakte af in de voorbereiding, terwijl Aksoy gemist werd vanwege de hierboven genoemde reden.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read