dinsdag, april 23, 2024
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRoodenburg (zo) krijgt billenkoek

Roodenburg (zo) krijgt billenkoek

-

artikel image Roodenburg 1Van een ploeg die vorige week nog een wedstrijd afzegde, omdat het geen representatief elftal op de been kon brengen, hoef je een week later geen wonderen te verwachten. Maar de prestatie die Roodenburg leverde bij Warmunda was wel erg teleurstellend. De Warmonders gaven de Leidenaars billenkoek: 8-2.

,,We zijn uit vorm, missen veel mensen en hebben ook nog eens slecht gevoetbald’’, vatte Roodenburg-trainer Ramon Paardekooper de nederlaag krachtig samen. De coach moet nog steeds diverse spelers door blessures en schorsingen missen, maar dat mocht niet als excuus gelden voor de schertsvertoning in Warmond. ,,We zijn mentaal erg zwak. Als er ook maar iets tegenzit, kunnen we ons daar niet overheen zetten.’’

De coach doelde daarmee op de eerste helft, waarin een 0-1  voorsprong (doelpunt Brahim Lakhal) als sneeuw voor de zon verdween. Binnen vijf minuten boog Warmunda-spits Ricky Visser met een onvervalste hattrick de achterstand om in een 3-1 voorsprong. ,,Daarna was het helemaal niets meer’’, vond Paardekooper. ,,We hadden vandaag een offday. Maar dat was ook de verdienste van Warmunda. Daar verdienen ze complimenten voor.”

Al stelde de Leidse coach zijn bedenkingen bij de hoogte van de uitslag. Paardekooper vond 8-2 geflatteerd. ,,Zij hebben tien keer op doel geschoten en scoorden acht keer.’’ Collega Egmond Blinker kon niets met de opmerking van Paardekooper. ,,Dan heeft hij waarschijnlijk een andere wedstrijd gezien. Ok, dan hebben wij uit tien doelpogingen acht keer gescoord, en zij uit twee pogingen tweemaal. Prima, als hij het zo wil zien.’’

Blinker roemde zijn aanvaller Ricky Visser. ,,Een verschrikkelijk goede spits, die zelfs van een halve kans nog iets weet te maken. De rest van het team accepteert dat het in dienst van hem moet spelen.’’ Visser scoorde dus driemaal, de andere treffers kwamen van Yassin Laachach (2x), Fred Pont, Jasper van Grieken en Jeroen van Noort. Roodenburger Kamal Rhious deed nog iets terug.