Dennis de Blanken was lange tijd de eerste doelman van Woubrugge, maar op 20 augustus j.l. zwaaide de sluitpost af. Lars van Halteren zal nu de ballen moeten gaan tegenhouden.

 ,,En dat deed hij tegen Hazerswoudse Boys prima. Ik heb alle vertrouwen in Blankens opvolger”, aldus trainer Jan Wouters.

 

Woubrugge won bij aanvang van het seizoen een belangrijke wedstrijd tegen mogelijkerwijs een concurrent voor de titel. In Hazerswoude werd het 0-2, mede door een gemiste strafschop en het feit dat de arbiter niet had gezien dat Hazerswoudse Boys weldegelijk een keer scoorde bij een stand van 0-0.

 

Van Halteren bleef dus vrij van tegendoelpunten en dat was plezierig voor de 21-jarige nieuwe doelman. Prima gevoel dus?

 

 ,Het ging wel aardig. Dennis is gestopt, omdat hij meer tijd wilde vrijmaken voor zijn gezin. Dit is voor mij mijn derde seizoen bij Woubrugge en nu kreeg ik dus de kans om door te stoten vanuit het tweede elftal naar de hoofdmacht.”

 

Heb je nog concurrentie onder de lat bij Woubrugge?

 

,,Op zich heb ik wel een keeper achter me, maar als ik niet al te opzichtig blunder blijf ik wel staan waar ik nu sta. Het is hier natuurlijk geen komen en gaan van spelers.”

 

Waar speelde je voordat je bij Woubrugge terechtkwam?

 

,,In mijn jeugd heb ik gespeeld bij Alphense Boys. Vanaf de f2 speelde ik doorlopend in de selectieteams, behalve in de d1. Later haalde ik het tweede daar, maar dreigde ik op een zeker moment op de bank te komen. Daar had ik geen zin. De familie van mijn vaders kant komt uit Woubrugge en ik wist dat ik enkel De Blanken voor mij zou gaan krijgen. Ik wist echter niet dat hij wilde gaan stoppen, maar daardoor ben ik dus nu doorgeschoven en heb ik het gevoel dat ik een juiste keuze heb gemaakt. Het was me twee jaar wachten wel waard.”

 

Met deze eerste zege spoelen jullie de eerste nare smaak van vorig seizoen een beetje weg?

 

Woubrugge had maar één punt nodig uit vijf duels, maar het wilde opeens niet meer lukken, waardoor het team toch nog in de problemen kwam en dus uiteindelijk de uitgang moest nemen naar de vierde klasse. Vanaf dat moment hebben we ons maar 1 doel gesteld en dat is, links- of rechtsom, terugkeren in de derde klasse. Onze trainer is daar ook heel stellig in. Als je dan nu meteen wint van een concurrent is dat lekker. Meestal zijn we wel aan elkaar gewaagd. In de tweede helft hebben we wel geluk gehad, maar de ruststand had eigenlijk al 0-2 moeten staan. Deze groep is grotendeels hetzelfde, enkel Emiel Buntsma en Michael Uithoorn zijn er niet meer bij. In het tweede lopen nu ook jongens die tegen het eerste aanschurken, dus we moeten ver kunnen komen.”