spelersklassement 2012 2013Ze hielden hun doel schoon of voorkwamen meer tegentreffers. Ze stonden hun mannetje achterin, strooiden met passes vanaf het middenveld of ze waren levensgevaarlijk voor het vijandelijke doel. De toppers van de week..

 

Eerste en tweede klasse

 

Slechts vier clubs uit deze twee klassen kwamen afgelopen weekend op het toneel voor een inhaalwedstrijd. Op zaterdag won TAVV bij SEV en werd de laatste plaats over gedaan aan Kagia. De Ter Aarders kwamen sterk voor de dag en drie spelers kregen voor hun optreden twee punten. Het ging om tweevoudig doelpuntenmaker Pim Verlaan en om Dieter Vreeken en Daan Koetje. Een dag later kwamen FC Boshuizen, SJC en Meerburg aan bod. Die laatste ploeg verloor en zal alle registers moeten open trekken om zich te gaan handhaven. Tegen TOGB ging het andermaal mis (0-2) en dit keer werden er gen punten verdiend door de mannen van Nico van der Salm.

 

SJC, in de eerste klasse, verloor ook maar de Noordwijkers kregen wel vier punten uitgereikt. Mike Koenders kreeg er twee en Hans van der Bosch en Martijn Walter voegden ieder een puntje toe aan hun totaal. De volle buit, dus zes punten, werden verdiend door FC Boshuizen, dat de wedstrijd uitspeelde tegen ADO met ieder nog een treffer. ADO was eerder al op een 2-0 achterstand gezet, waarna Pluvius roet in het eten gooide. De punten werden verdeeld over zes spelers: Adem Dogan, de hoogst genoteerde speler van de blauwgelen, Levi Marengo, Jeffrey Loozen, Djurandy Swedo, Nicky van As en Firat Koc.

 

Derde en vierde klasse

 

Jerry MatahelumualDeze week geen weekelftal, want daarvoor kwamen te weinig clubs in actie. Desalniettemin verdienden vijf spelers de maximale score en daarom mogen ze wel even genoemd worden, want zij waren dus een lust voor het oog. Om wie gaat het? De Roodenburgers Youssef Harroui en Ali Elbarroudi, Danny Kollen van de zondagtak van Leidsche Boys, van dezelfde club van de zaterdag Youssef Mizab en Dexter Pardon van FC Rijnland. Laatstgenoemde kwam daarmee weer wat dichterbij de top van dit klassement. Spelers die twee punten verdienden waren er eveneens, luisterend naar de volgende namen: A-junior Menno van der Mey (Woubrugge), Hubert Meulman en Wouter Huisman (LSVV’70), Chris van Empel en Melvin Dieke (DoCoS, za), Chris Verhoef (Woubrugge), Henk de Water (FC Rijnland), Jerry Matahelumal (foto, Leidsche Boys, za) en Emmanuel Essel van het steeds beter draaiende Football Factory.

 

Een aantal spelers kwam van de hatelijke nul af en daarmee is de lijst dus weer wat groter geworden. De ‘groentjes’ van de week zijn onder meer, opvallend genoeg, vier spelers van Warmunda (zondag). Het gaat daarbij om Steven de Taeye, Martijn Groenewoud, Jeroen van Noort en Nick Smit. Ook Charles Logue van Football Factory sprong van nul naar 1 punt.

 

Alle cijfers en rangen zullen traditiegetrouw aanstaande vrijdag worden gepubliceerd. Eerder zal de speler van de maand november bekend worden gemaakt. Een tipje van de sluier? Hij speelt bij een zaterdagclub…