vrijdag, april 19, 2024
HomeStatistiekenSpelersklassementDe toppers van speelronde 1 (1-2 september)

De toppers van speelronde 1 (1-2 september)

-

De eerste punten zijn uitgedeeld en de eerste tussenstand is aanstaande. Voor nu een summiere blik op de toppers van de week.

 

Eerste en tweede klasse

 

De hofleveranciers van de eerste speelronde waren FC Boshuizen Kagia. Van de Leidenaren werden zes spelers ’op de bon geslingerd’, terwijl de Kagianen vijf spelers op de eerste ranglijst wisten te brengen. De toppers van de week kwamen echter uit andere hoeken. Zo speelde Jordy Paap een belangrijke rol bij de winst van Meerburg op Oliveo en toonde Jeroen Haasnoot weer de nodige onverzettelijkheid aan de linkerflank bij Valken’68. Peter Messemaker werd tweemaal geklopt door Vitesse Delft, maar plukte ook een aantal malen voor FC Rijnvogels. De middenvelders Eric van der Pot (RCL) en Roberto Escudero (Voorschoten’97) speelden zich eveneens in de kijker. Laatstgenoemde scoorde zelfs twee keer voor zijn nieuwe club. In speelronde 1 werden 39 spelers beloond met minimaal 1 punt.

 

Derde en vierde klasse

 

Dertien spelers kwamen meteen op de eerste speeldag aan de maximale score. Onder hen onder meer drie doelwachters: Marco Vink (FC Rijnland), Patrick Dexel (VV Leiden) en Patrick de Jong namens SJZ. In de achterste linie vielen vooral Stephan van der Meer (Leidsche B, zo) en Sem Schilthuizen (Leidsche Boys, za) op. Een linie daarvoor speelde een duo zich in de kijker: Roy van de Berg (Koudekerk) en Sergio Edmund Vrede (Lugdunum). Aanvallend waren Thijs van Wetten (Hazerswouse B), Neal Petersen (LSVV’70), Boudewijn Kamphues (FC Rijnland) en Roy Dijkstra (Oegstgeest) een plaag voor hun verdedigers. Liefst 81 spelers werden door hun trainer, leider of andere deskundige gewaardeerd met de eerste punten. Morgen de volledige stand op deze website.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read