maandag, april 15, 2024
HomeStatistiekenSpelersklassementDe toppers van speelronde 3 (15 en 16 september)

De toppers van speelronde 3 (15 en 16 september)

-

spelersklassement 2012 2013De derde reeks punten is uitgedeeld en de tussenstand is dus gewijzigd en aanstaande. Zoals te doen gebruikelijk worden de standen elke vrijdag bloot gegeven. Voor nu een summiere blik op de toppers van de week.

 

Eerste en tweede klasse

 

Na drie speelronden zijn er twee koplopers in dit klassement. De namen geeft onze redactie nog niet prijs, maar het gaat in elk geval om spelers van tweedeklasser Valken’68 en eersteklasser GHC. Niels vd BurgZij worden gevolgd door een trio van FC Rijnvogels, Meerburg en nog eens Valken’68. Totaal zijn ondertussen 77 spelers ‘beboet’ met punten. Afgelopen weekend waren er slechts twee spelers die volgens hun trainer, leider of andere deskundige de maximale score verdienden. Die eer ging uit naar Barry Verboon van Meerburg en doelman Niels van de Burg (op de foto) van UVS. Wel werden er volop twee punten weggegeven voor spelers. Het voert te ver door om alle namen te noemen, maar onder hen waren o.a. Rijnvogel-doelman Peter Messemaker, het Voorschoten-trio Derek Prins, Joshua Steenvoorden en Kasper Michel, rookie Sven Boonstoppel van Valken’68, Michel Schouls (GHC) en Mike van Dam, Jordy Groot en Roy Beyer namens SJC. De jury bij RCL was streng door de povere vertoning bij Nootdorp (5-2) te vertalen in nul punten.

 

Derde en vierde klasse

 

Op deze ranglijst is er vooralsnog één speler die er bovenuit springt. Tot drie keer toe kwam de Lugdunummer tot de maximale score. Voor zijn naam verwijst onze redactie naar de stand, die aanstaande vrijdag weer volledig wordt gepubliceerd. Andere driepunters waren er legio in de derde speelronde. Zo sprongen Roland Middelkoop (VV Leiden), Jose Monfils en Jeroen Hooidonk (Roodenburg, za), Bas van Heerdt (Koudekerk), Sem Schilthuizen (Leidsche Boys, za), Thijs van Wetten en Leo de Ruiter (Hazerswoudse Boys), Michel de Kruif (Alphia), Donny van Marwijk (Stompwijk), Marco Kuipers (DOSR), Pascal de Jong (ROAC), Abdul Farhane (Roodenburg, zo) en Michael Wijsman in het oog. Ondertussen hebben zich al 148 spelers gemeld op de ranglijst.

 

Alle trainers, leiders en kenners waren op tijd met het doorgeven van punten, dus hierbij een compliment voor deze brave lieden. Scheelt ons een hoop tijd. Ook nu is er een elftal geformeerd met een mix uit spelers van de eerste tot en met vierde klasse. Aan het eind van het seizoen (en trouwens ook in de winterstop) worden er elftallen opgesteld, waarbij de eerste en tweede klasse enerzijds en de derde en vierde klasse anderzijds worden opgesplitst. Over twee speelronden weten we wie zich e speler van de maand mag noemen. Deze topper mag zich melden bij Henny’s Rits voor de prijs. T.z.t. meer daarover. Tenslotte nog even de mededeling en voor alle duidelijkheid: de clubs delen de punten uit! Onze redactie maakt vervolgens keuzes op basis van die gegevens.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read