maandag, april 15, 2024

Spelersklassement

-

header spelersklassement 2

Voor het tweede jaar organiseert leidenamateurvoetbal.nl het klassement van de spelers van het jaar. Afgelopen seizoen is dit afgesloten met een spraakmakende uitreiking in restaurant Dok2 te Leiden. Hierbij de uitleg over de spelregels en meer informatie over dit populaire onderdeel op onze website!

 

Vanaf volgende week kunnen de trainers weer wekelijks punten uitdelen aan hun spelers. Sommige clubs hebben er voor gekozen om een leider de punten te laten geven en bij weer andere clubs worden de punten uitgedeeld door een andere kenner uit de club.

 

Per wedstrijd kunnen maximaal zes punten worden verdeeld. Dit enkel en alleen voor de eigen club. Die zes punten mogen verdeeld worden over maximaal zes spelers. Zij verdienen dan dus ieder 1 punt. Een speler kan maximaal drie punten verdienen per wedstrijd. In dat geval blijven er dus nog maar drie over. De navolgende combi’s kunnen derhalve worden gemaakt:

 

* 1-1-1-1-1-1

* 3-3

* 3-2-1

* 2-2-2

* 3-1-1-1

 

Een trainer/ leider of kenner heeft ook de mogelijkheid om minder punten te geven. Dus 5,4,3,2, 1 of zelfs nul punten. In het laatste geval heeft een team bijvoorbeeld ‘als een natte krant’ gespeeld. Onze redactie gaat uit van objectiviteit en eerlijkheid van de lieden die de beoordeling doorspelen. Helaas is onze redactie niet bij machte om alle duels zelf te bekijken en te beoordelen, daarvoor ontbreken simpelweg de middelen.

 

Na de eerste speelronde sluit de inschrijvingstermijn en doen enkel de clubs mee aan het klassement die zich wel hebben gemeld met de eerste punten.

 

Ook dit jaar worden de eerste en tweedeklassers bij elkaar gevoegd in het wekelijkse klassement. Dat geldt ook voor de derde-en vierdeklassers. In het weekelftal wordt een keuze gemaakt uit de vier genoemde klassen. Aan het eind van het seizoen wordt elke klasse losgeweekt en zullen er enkele prijswinnaars worden uitgeroepen per klasse.

 

Nieuw is dat er een Speler van de Maand wordt gekozen op basis van de verdiende punten. Henny’s Rits zal de winnaar maandelijks belonen met een kledingbon. Alle winnaars zullen uiteindelijk aan het einde van het seizoen een uitnodiging ontvangen voor de prijsuitreiking tijdens onze jaarafsluiting. Afgelopen seizoen werden er onder meer prijzen uitgedeeld door onze drie Ambassadeurs, te weten: Alfons Groenendijk, Wim Rijsbergen en Tim de Cler!

 

Ook aan het einde van dit seizoen zullen we er weer een prachtige afsluiting van maken, waarbij het de bedoeling is dat er ook een wedstrijd zal worden gespeeld. Daarover later meer in dit seizoen. Bij de prijsuitreiking zal er ook worden stil gestaan bij de Club van Het Jaar. Binnenkort zal onze redactie ook hier melding van maken bij de Headlines.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read