woensdag, april 17, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Jonk: ,,LSVV beter zodra zonnetje gaat schijnen”

Jonk: ,,LSVV beter zodra zonnetje gaat schijnen”

-

ts-lsvv70LSVV’70 bewees zichzelf een slechte dienst tegen VCS. De ploeg die al met één been in de vierde klasse staat, wist de Leidse ploeg op 2-2 te houden. Met dat resultaat mochten de mannen van Wim Mugge niet eens mopperen, want na rust kwam de thuisploeg zelfs op een 2-0 voorsprong. De Leidse ploeg bleef twaalfde en het gaatje naar een veilige positie is nu drie punten. Uit de tien gespeelde uitwedstrijden scharrelden de oranjehemden vier punten bijeen.

Mugge had er vooraf al zo zijn bedenkingen over. ,,Dit zijn de lastigste potten voetbal voor ons. Ik vrees voor onderschatting en dat is natuurlijk funest. Het is trouwens te gek voor woorden als dat ook gaat gebeuren, want wie zijn wij om een tegenstander te onderschatten. Nee, ik moet het nog niet dat we drie punten meenemen.”

Mugge kreeg uiteindelijk deels gelijk, maar volgens één van zijn belangrijke pionnen had dat niets te maken met gemakzucht. Geert Jan Jonk met zijn lezing.

,,Nee, er was geen sprake van onderschatting. We hebben voor de wedstrijd uitvoerig gesproken dat we waakzaam moesten zijn en wij weten echt wel hoe we er zelf voor staan op de ladder. Dit puntenverlies hebben we volledig aan onszelf te wijten. In de eerste helft gingen we tweemaal alleen op de keeper af. De paal en de keeper stonden in de weg, anders hadden we op rozen gezeten. Nu bleven zij in leven. Ik ben van mening dat ons ook nog een strafschop is ontnomen, dus als je dat bij elkaar optelt sta je op 0-3. Eigenlijk zijn zij voor rust maar één keer in de buurt gekomen van onze keeper.”

Toch kreeg LSVV met de 0-0 ruststand grotere problemen. ,,Ja, want vlak voor rust viel Alphert (Christina, red.) uit en dat is bij ons een aanspeelpunt. Uit het niets werd het vijf minuten na rust 1-0 en toen moesten we natuurlijk helemaal gaan opletten. Helaas hanteerden we te vaak de lange bal en dat was zinloos, want er stonden boomlange kerels achterin bij VCS.”

De ploeg met tot aan zaterdag slechts drie schamele puntjes en bijna negentig tegentreffers kwam zelfs op 2-0 na een goed uitgevoerde counter. Jonk zag de bui hangen, maar de Leidenaren toonden spierballen en vochten zich terug.

,,We zijn vanzelfsprekend 1 op 1 gaan spelen en Sander (Mulder, red.) haalde doeltreffend uit. Dat was tien minuten voor tijd, dus het kon nog voor ons. Even later kregen we een penalty, omdat de scheidsrechter en handsbal had gezien. Dat is mij zelf ontgaan, maar dit buitenkansje liet ik mij niet ontnemen. Daarna was het bijna tijd. Ik denk dat we als we even door hadden mogen spelen toch nog de 2-3 hadden gemaakt, maar zover kwam het dus niet. Zij zaten er psychisch echt doorheen. We lieten dus twee punten liggen gezien de eerste helft, maar uiteindelijk moeten we niet mopperen.”

LSVV blijft het op verplaatsing dus niet best doen en moet vrezen voor een pittig slot van de competitie. ,,We baalden ook flink na afloop, zeker gezien de uitslagen. Dit had ons weekend moeten zijn. Gelukkig krijgen we nog wel een flink aantal thuiswedstrijden en daarin pakken we wel regelmatig punten. Volgende week staat Monster op het menu. Uit verloren we kansloos, maar dat deden we ook tegen Houtwijk. En die hebben we thuis wel geklopt, dus we moeten ons niet meteen kansloos wanen tegen Monster. Misschien onderschatten ze ons en dan liggen er wellicht kansen. LSVV is en blijft onberekenbaar, maar het is wel duidelijk dat we het per seizoen moeilijker hebben. Ook niet zo gek, want we worden ouder en om nu te zeggen dat er veel aanwas is…nee niet echt.”

Mugge liet eerder weten geen trek te hebben in een verval naar de vierde klasse. Dat zou wel een probleem geven. Hoe zit je daar in? ,,We zouden het zonder meer respecteren, maar ik geloof niet dat hij gaat stoppen. Wim is wel vaker gedegradeerd en is toen ook niet gestopt. Wat moet Wim dan doen op zaterdag? Wim is LSVV en LSVV is Wim. Het is zijn kindje.
Maar laten we niet doemdenken. LSVV speelt altijd beter als het zonnetje eenmaal gaat schijnen, dus we hebben nog kans om onszelf veilig te spelen.”

Basisopstelling LSVV’70: Weststrate, Meulman, Huisman, Stjepanovic, Mulder, Jonk, Cammelbeeck, De Groot, Jansen, Christina, Kalsbeek.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read