woensdag, juni 19, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Joppe Gloerich: ,,Een eer om voor LSVV te mogen spelen”

Joppe Gloerich: ,,Een eer om voor LSVV te mogen spelen”

-

nabeschouwing167x60In 3B verraste LSVV’70 door kampioenskandidaat Polanen te vloeren. Voor de mannen van Wim Mugge betekende de 2-3 de eerste uitzege van het seizoen. ,,De uitslag is verrassend te noemen, maar ik vond hen niet bepaald indrukwekkend spelen. Voor ons zelfvertrouwen is dit goed. Bij een nederlaag waren we nog serieuzer in de problemen gekomen onderin, maar die zorg is natuurlijk nog niet weg.”

Na een overtreding op Boris Cammelbeeck mocht Stijn Kalsbeek de score openen vanaf de stip. Even voor rust kwam de thuisploeg langszij, maar opnieuw Kalsbeek en Freek Jansen vonden na rust het net. De 2-3 van de paarsblauwen kwam te laat.

Voor Joppe Gloerich was een eerste basisplaats weggelegd en de spits had een heerlijke middag beleefd.

,,Normaal gesproken zit ik altijd op de bank, maar nu waren er weer de nodige blessures en was er niet veel meer keus. Dat is het verhaal van LSVV’70 natuurlijk. We moeten altijd improviseren, maar dat is juist ook de charme van deze unieke vereniging. LSVV hangt van toevalligheden aan elkaar eigenlijk.”

Het is weer eens wat anders dan een wedstrijd vanaf de kant volgen. Hoe heb je de confrontatie met Polanen ervaren als speler?

,,Het was een pittige pot. Er zat aanvankelijk wat meer lijn in bij hen, maar het werd meer en meer een gelijkwaardig schouwspel. De 1-1 ruststand was wel een juiste afspiegeling. In de tweede helft hebben we het prima gedaan en kan ik niet zeggen dat we deze drie punten hebben gestolen. Wat een ontlading, man. Ik heb genoten van de middag. Persoonlijk vind ik het een eer om te mogen spelen voor deze club. Als Alphert (Christina, red.) er is, speelt hij in de spits. Hij is twee of misschien wel drie keer beter dan ik. Maar goed, hij kan niet altijd. Dus daarom mocht ik met Stijn in de punt spelen.”

Hoe zit het met het zitvlees?

,,Ach, ik speel hier nu zo’n 5,5 jaar en kwam eerder uit voor het tweede. Nu hang ik al twee jaar aan het eerste elftal vast. Ik vind het geen probleem om op de bank te moeten zitten. Er zal nergens een trainer te vinden zijn zoveel gemak heeft aan een wisselspeler.”

Wat is dan de reden dat je het toch zo naar je zin hebt?

,,Als ik zie hoe tegenstanders elkaar de huid vol schelden en dat afzet tegen onze opvatting dan kan ik niet anders dan mij gelukkig prijzen met het feit dat ik bij LSVV speel. Wim is als trainer een fenomeen en wij hebben het onderling eigenlijk altijd leuk. Voor Wim gaan we door het vuur, ook al is dat wekelijks in een andere samenstelling.”

De trainer moet toch gek worden van dat gepuzzel?

,,Dat valt wel mee hoor. Tegen Polanen misten we dus Christina en Geert Jan Jonk die ziek was. Erik van de Haak is helaas zwaar geblesseerd geraakt en zo zijn er altijd wel spelers die ontbreken. Maar ja, als je dan ziet hoe Peter van Diggele speelt als laatste man. Echt geweldig. Dat is een kleine opdonder, maar hij heerste in de lucht. Die doet het prima op die positie, terwijl hij eigenlijk op het middenveld of voorin thuishoort. Ook Stijn in de spits pakt goed uit, dus we komen er altijd wel uit bij LSVV.”

Tot nu toe ging het in uitduels voor geen meter. En nu winnen jullie van een ploeg die bovenin meedraait. Hoe kan dat eigenlijk?

,,Tot nu toe was het zo dat we met opgeheven hoofd van het veld afliepen als we bij rust met minder dan 3-0 achter stonden. Tja, dat hadden we tegen Polanen ook verwacht. In het hol van de leeuw en tegen een ploeg die alles thuis wint. Maar zo zie je maar, LSVV is en blijft een onberekenbare tegenstander.”

Freek Jansen had vooraf zelfs gezegd dat jullie ‘het meest zinloze ritje ooit’ gingen maken naar een veel te sterke tegenstander.

,,Ja, daarom waren we ook door het dolle heen na afloop. Wim ging op de schouders en we hebben polonaise gelopen. Het is vervolgens heel laat geworden of heel vroeg juist, zeg maar. O nee, dat had niet eens met de overwinning te maken. We doen dat eigenlijk vrijwel altijd.”

Denk je dat er een basisplaats lonkt?

,,Als iedereen er is zeker niet. Ik train braaf en mopper niet en zie wel of ik nog eens speel. Ze kunnen me eventueel als breekijzer achter de hand houden. Voor nu geniet ik gewoon even. Deze overwinning geeft veel spirit.”

In de wandelgangen is vernomen dat jij een sfeermaker bent. Is dat juist?

,,Ik ben een gezelligheidsdier. Hoe beperkt mijn bijdrage in het veld ook mag zijn, buiten het veld is mijn rol des te groter (ha, ha). Als ik zo mijn steentje kan bijdragen een deze club, vind ik dat al prachtig.”

Gaat LSVV het vege lijf redden?

,,Daar gaan we vanuit. Achter de schermen wordt hard gewerkt om er weer wat aanwas bij te krijgen. Zo kunnen we ook in de toekomst nog verder, want dit blijft een buitengemeen unieke vereniging. We rommelen wat in de marge en zijn maar amateurtjes, maar hebben de grootste lol.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read